Εντολή από την Εισαγγελέα Λαμίας να γίνει έρευνα για τους «Θεματοφύλακες»

μαθήτριας

Έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες με δικαστικό επιμελητή, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την «ιερή δήλωση» ενεργοποίησης του άρθρου 120 του Συντάγματος…

Προκαταρκτική εξέταση για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορή Παπακώστα, μετά και την σχετική Εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τις προηγούμενες ημέρες, ομάδα 20-25 ατόμων είχε αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας με Δικαστικό Επιμελητή, υπόμνημα σχετικά με την καταγγελία – αναφορά που είχαν καταθέσει προ τριμήνου και στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, στην οποία περιγράφονται, σωρεία διάπραξης βαρέων εγκλημάτων από βουλευτές – πολιτικούς. Οι τελευταίοι κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία.

Πρόκειται για την λεγόμενη «ιερή δήλωση» που σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί βασική ενέργεια για την ενεργοποίηση του άρθρου 120 § 4 του Συντάγματος.

«Και μόνη η επίκληση από τους ίδιους του άρθρου 120 του Συντάγματος, στην προσπάθεια να προσδώσουν «έρεισμα» και να εξωράϊσουν την απροκατάληπτη αξιόποινη συμπεριφορά τους. συνιστά παραλογισμό και φυσικά δεν τους απαλλάσσει από καμιά ευθύνη, γιατί είναι προφανέστατο ότι δεν έχει καταλυθεί με τη βία το Σύνταγμα της Ελλάδος λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας», αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Πλιώτας

Θυμίζουμε ότι ο ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, ζήτησε από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας να επαγρυπνούν και να ενημερώνονται παραχρήμα «…για περιστατικά παράνομης βίας και γενικά αξιόποινης δράσης που εκδηλώνεται από τους “θεματοφύλακες του Συντάγματος”, ή τους “ιεροδηλωσήτες” ή άλλους ομοϊδεάτες τους, στην περιφέρεια της Εισαγγελίας τους, και, στη συνέχεια, να απευθύνουν σαφείς και ειδικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους για τη διενέργεια της “αστυνομικής”» προανάκρισης και εντέλει να παρεμβαίνουν άμεσα και δραστικά ώστε να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στον ΚΠΔ ως προς την άμεση προσαγωγή των επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενων υπαιτίων αξιόποινων πράξεων, την κίνηση της ποινικής δίωξης, την εφαρμογή της διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ για τα πλημμελήματα και την παραγγελία κυρίας ανάκρισης για τα κακουργήματα, υπό τις εκάστοτε βεβαίως νόμιμες προϋποθέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσε η 17χρονη φίλη της Γεωργίας Μπίκα – «Οι περισσότερες γυναίκες στο πάρτι έμοιαζαν με βίζιτες» – «Η Γεωργία δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ»

Προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου έλαβε από την ανακρίτρια ο Κ. Βαξεβάνης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις