Ενήμερα (με απαλλακτικό βούλευμα) τα δάνεια του Θ. Βενιάμη

Βενιάμης

Με ομόφωνο βούλευμα, του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, απαλλάχθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης μετά την έρευνα για δάνεια που είχε λάβει η εταιρία του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Το 6ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με Πρόεδρο την κυρία Αβροκόμη Θούα, με την υπ αριθμό 158/2021 απόφαση του (εν συμβουλίω) επικύρωσε το υπ. αριθμ. 2758/2020 ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον εντολέα μου κ. Θεόδωρο Βενιάμη. Στο ανωτέρω απαλλακτικό βούλευμα ο εισαγγελέας εμφατικά γράφει ότι «τα επίδικα δάνεια του ομίλου Βενιάμη είναι ΕΝΗΜΕΡΑ και με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ, κατά συνέπεια η περιουσία της Τράπεζας Πειραιώς, καθολικής διαδόχου των επιδίκων δανειακών συμβάσεων, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ την απαιτούμενη εκ του νόμου, για την πλήρωση της αντικειμενικής υποστάσεως της πράξης της απιστίας, ΖΗΜΙΑ !! Ο κύριος Βενιάμης, σε όλη του την ζωή πορεύεται με εντιμότητα και ήθος, και το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο , που θέλει να κληρονομήσουν τα παιδιά του από αυτόν είναι το ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ !!! Κλείνοντας, ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, οφείλω να επισημάνω (καίτοι γνωρίζω ότι θα ενοχληθεί γι αυτήν μου την πρωτοβουλία ο Θόδωρος, γιατί είναι πολύ σεμνός άνθρωπος) ότι την περίοδο, που ο κύριος Βενιάμης είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών , έχουν υπάρξει σημαντικότατες φιλανθρωπικές δράσεις από την Ένωση, που στοχεύουν στην ανακούφιση των ευάλωτων συμπολιτών μας, που μαστίζονται από την δύσκολη οικονομική συγκυρία, που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελική έρευνα για τους ανήλικους πρόσφυγες που μετείχαν στα μαθήματά του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε τον Εισαγγελέα για την κατάληψη στο κτήριο διοίκησης

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις