Ελληνική Λύση: Fast track η έρευνα σε Βελόπουλο, Μυλωνάκη και Αλεξοπούλου

Με fast track διαδικασίες, απ’ ότι πληροφορούμαι, συνεχίζεται η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για τις, πραγματικά, απίστευτες καταγγελίες για διακίνηση μαύρου χρήματος και συγκεκριμένα 500ευρων στους κόλπους της Ελληνικής Λύσης.

Στο στόχαστρο του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έχουν μπει, όχι το κόμμα -μιας και αυτό ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής-, αλλά τρία φυσικά πρόσωπα.

Ο λόγος για τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, αλλά και τους καταγγέλλοντες Αντώνη Μυλωνάκη και Κατερίνα Αλεξοπούλου, πρώην βουλευτές.
Στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι ο έλεγχος να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, πολύ πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκειμένου είτε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να μην υπάρχουν «σκιές» γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση και να μην επηρεαστεί το εκλογικό σώμα. «Μακριά από εμάς τέτοιου είδους παιχνίδια» είναι όσα ακούγονται στους διαδρόμους της υπηρεσίας γνωρίζοντας ότι οι καιροί είναι (ιδιαίτερα) περίεργοι.
Σημειώνεται ότι βάσει όσων έχουν καταγγείλει οι πρώην βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, έδιναν (κάθε μήνα) στο κόμμα 1.500 ευρώ εκ των οποίων τα 500 ήταν…μαύρα. «Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000 ευρώ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500 ευρώ είναι μαύρα σε ένα φάκελο.

Δεν προβλέπεται πάνω από 1.000 ευρώ, αν δείτε αυτά που σημειώνουμε όταν πάει στο λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 1.000 ευρώ. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν κατηγορώ κανέναν», είχε πει, μεταξύ άλλων ο Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος βρίσκεται, πλέον, και σε δικαστική διαμάχη με τον Βελόπουλο.
Πλέον η Αρχή για το Ξέπλυμα κάνει φύλλο και φτερό τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Βελόπουλου αλλά και των καταγγελλόντων βουλευτών καθώς όπως σημείωναν στελέχη της δεν πρέπει να ελεγχθεί μόνο εκείνος που φέρεται να τα λάμβανε (σ.σ. τα «μαύρα») αλλά και εκείνοι που τα έδιναν.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις