Εισαγγελική έρευνα για τον Μπαλαούρα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- Καταρρέει το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ

Μπαλαούρας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Folli-Follie, την εμπλοκή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα και των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η έκθεση κόλαφος της εταιρείας PWC που έφτασε στα χέρια των δικαστικών Αρχών αλλά κυρίως τα email τα οποία αντάλλασσε ο υπεύθυνος Ασφαλείας του Ομίλου, Νίκος Σάκκος με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, και αποκάλυψε η ιστοσελίδα eReportaz, καθώς και η αποκάλυψη ότι στις 14 Μαϊου 2018 εκταμιεύθηκαν 80.000 ευρώ από λογαριασμό των Κουτσολιούτσων χωρίς κανείς να γνωρίζει που κατέληξαν (ο κ. Μπαλαούρας κάνει λόγο για φιλανθρωπία, ενώ ο Νίκος Σάκκος δεν θυμάται εάν δόθηκαν σε μετρητά ή σε χορηγία στην εκλογική περιφέρεια του κ. Μπαλαούρα) προκάλεσε την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών που έχουν ως στόχο:

α) να ερευνήσουν τις ημέρες και τα έργα του πρώην επικεφαλής στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κ. Μπαλαούρα και

β) εάν υπήρξαν παρεμβάσεις, εκείνες τις κρίσιμες ημέρες του Μαϊου, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την οποία υποτίθεται ότι ήλεγχε δια του θεσμικού του ρόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος φάκελος της υπόθεσης Folli-Follie θα παραμείνει στα χέρια της τακτικής Δικαιοσύνης που θα διερευνήσει το “θέμα Μπαλαούρα” αλλά και εκείνο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ως μάρτυρας θα κληθεί να καταθέσει ο Νίκος Σάκκος, ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει στην εταιρεία και φυσικά και ο ίδιος ο κ. Μπαλαούρας ο οποίος “ομολόγησε” ότι απολάμβανε χορηγίες από τους Κουτσολιούτσους, ενώ παράλληλα στα email εμφανίζεται ως ο “μπροστάρης” της πρώην κυβέρνησης στην προσπάθεια να “συγκαλυφθεί” το σκάνδαλο, τις πρώτες, τουλάχιστον, κρίσιμες ημέρες!

Βάσει των παραπάνω αποδομείται το υπερασπιστικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μέσω ανακοίνωσης ανέφερε ότι η εισαγγελική έρευνα του, Γ. Δραγάτση, που ερευνούσε τυχόν ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ΕΛΤΕ, αρχειοθετήθηκε γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία. Όντως η συγκεκριμένη έρευνα αρχειοθετήθηκε αλλά δεν αφορούσε την “υπόθεση Μπαλαούρα” αλλά τους χειρισμούς των ελεγκτικών Αρχών τα έτη προ του Μαϊου του 2018, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο με την αποκάλυψη του QCM. Όπως ανέφεραν “δικαστικές πηγές” οι σχέσεις Κουτσολιούτσων-Μπαλαούρα και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τώρα θα διερευνηθούν με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση της PWC.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που καταγράφονται στα email (Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη) αναμένεται να αποφασιστεί το προσεχές διάστημα εάν ο φάκελος θα σταλεί στη Βουλή.

  • Διαβάστε συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 25/12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Folli-Follie: Νεο email εμπλέκει και το Μαξίμου: «Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Ενημερώθηκε…

Ανατροπή στη «Monopoly» των ακινήτων της Πειραιώς

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις