Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: Ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Εισαγγελία

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος για το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζουμε ότι σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η αποκάλυψη ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα έγιναν πολλοί «μαϊμού» εμβολιασμοί, με διοικητική υπάλληλο να βρίσκεται πίσω από όλη τη διαδικασία.  Την ίδια ώρα οι Αρχές ερευνούν την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος πίσω από την έκδοση «μαϊμού» βεβαιώσεων εμβολιασμού, ενώ αναφέρονται περιστατικά πιέσεων σε υγειονομικούς και σε άλλες περιοχές για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών. Η υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης αναμένεται να προσκομίσει σήμερα στον εισαγγελέα τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.

Μέχρι στιγμής η φερόμενη ως δράστις στην Καρδίτσα η οποία είναι διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς για να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δηλώνει εικονικούς εμβολιασμούς. Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο ενώ η εμπλεκόμενη διοικητική υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Κούγιας: Τι δήλωσε για την νέα εμπλοκή με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και το γραφείο Τελετών

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η τιμητική εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις