Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου: Διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το Πρωταπριλιάτικο αστείο του Α. Τσελέντη με το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Τσελέντη

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου δεν πρέπει να άρεσε καθόλου η πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του διακεκριμένου σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, που προειδοποιούσε για κίνδυνο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Έτσι ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί, εάν η ανάρτηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Facebook αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων και ως εκ τούτου ποινικό αδίκημα με βάση το αρ. 191 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας Εφετών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κατόπιν σχετικής αναρτήσεως σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, του Σεισμολόγου, Διευθυντού του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντού του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι, κ. Ακη Τσελέντη, αναφορικά με επικείμενες καταστροφές βιβλικού ή και Ιρουρασικού μεγέθους στο Αιγαίο, με επίκεντρο τη Σαντορίνη Ν. Κυκλάδων, ανάρτηση η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω και της προέλευσης της στον πληθυσμό της Σαντορίνης του Νομού Κυκλάδων, αλλά και παγκοσμίως, παραγγέλεσθε, όπως επειγόντως διερευνήσετε, σχηματίζοντας σχετική προκαταρκτική δικογραφία, την πιθανή τέλεση εκ μέρους του, κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα, της ποινικώς κολασίμου πράξεως του άρθρου 191 Π.Κ. (Διασπορά ψευδών ειδήσεων)».

Το …αστείο του Τσελέντη

Σημειώνεται πως ο κ. Τσελέντης την Παρασκευή στις 23:50 (λίγα λεπτά πριν την 1 Απριλίου) ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook κείμενο με το οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μεγάλη πιθανότητα (30%) να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο της… Ιαπωνίας Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως ο κ. Τσελέντης στο τέλος της ανάρτησης του, είχε link που παρέπεμπε σε ανάρτηση ιστοσελίδας σχετικά με την Πρωταπριλιά και για ποιο λόγο λέμε ψέματα!

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σειραγάκης: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκισή του

Μελέτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τη σύσταση Εθνικού Παρατηρητηρίου της Φιλικής προς το Παιδί Δικαιοσύνης παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις