Έγκλημα Σπέτσες – Δικηγόρος οικογένειας θύματος: “Ο κατηγορούμενος ομολόγησε το μαχαίρωμα σε φίλο του”

Μπάφας Γρηγόρη Σπέτσες

Ο Σπύρος Δημητρίου , δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά στις Σπέτσες μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” είπε ότι σύμφωνα με τη δικογραφία ο φερόμενος ως δράστης τηλεφώνησε σε έναν φίλο του και του είπε “έχω μαχαιρώσει τον Γρηγόρη , πήγαινε να τον βρεις και τα άλλα θα τα κανονίσω εγώ”. Πρόκειται, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει η εφημερίδα MΠΑΜ στο Ρεπορτάζ καθώς και το dikastikoreportaz.gr, για τον μάρτυρα ο οποίος όμως στη συνέχεια πήγε και κοιμήθηκε στο σπίτι του φερόμενου ως δολοφόνου, δηλαδή του 22χρονου Βασίλη Μπάφα!

Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις

Ο κ. Δημητρίου δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την αποκάλυψη του eReportaz και του dikastikoreportaz.gr σχετικά με τις αντιφατικές καταθέσεις τριών αστυνομικών που το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου προσέτρεξαν στο σημείο της τραγωδίας. Οι δυο εξ’ αυτών κατέθεσαν ότι δεν είδαν μάρτυρες, ενώ ο τρίτος ότι είδε οκτώ συνολικά άτομα, εκ των οποίων αναγνώρισε τα πέντε.

Δείτε τις αντιφατικές καταθέσεις 

Η αυτοψία δυο αστυνομικών που λένε ότι δεν εντόπισαν μάρτυρες!

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ερωτώμενος για τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών μαρτύρων της δολοφονίας του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά στις Σπέτσες είπε:”Ο ένας αστυνομικός λέει ότι πήγε ,παρεπιπτόντως στην κατάθεση αναφέρει ότι πήγαν και άλλοι ,περίπου οκτώ άτομα , ο άλλος δεν αναφέρει καθόλου , ασχολήθηκε μόνο με το θύμα του δήθεν τροχαίου.” επισημαίνει ο Σπύρος Δημητρίου. “Ο πρώτος δεν τους θεωρεί αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου ,ούτε του εγκλήματος αλλά αναφέρεται απλά στην παρουσία ανθρώπων. Οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν δύο 18χρονα παιδιά. “Τα έκαναν πάνω τους.” Πήραν έναν μεγαλύτερο τους και του είπαν τι έγινε. Αυτός ο μεγαλύτερος τους , που είναι κι αυτός μάρτυρας ειδοποίησε πέντε λεπτά μετά.” είπε  ο δικηγόρος. Σε ερώτηση της Ζήνας Κουτσελίνη για το ποιος ειδοποίησε τον αδελφό του θύματος ο κ.Δημητρίου είπε ότι ήταν ο τρίτος μάρτυρας. “Ο αδελφός άρχισε να καλεί το θύμα και κάποια στιγμή ο 26χρονος Γρηγόρης το σήκωσε και του είπε : θέλω βοήθεια. Όσο για τους αυτόπτες μάρτυρες είπε ότι καθυστέρησαν να καταθέσουν ,όχι να βοηθήσουν για βοήθεια.

 

Οι μάρτυρες “ήταν εντός εισαγωγικών παράνομοι λόγω παραβίασης καραντίνας”

“Καταρχάς οι αρχές ενημερώθηκαν σχεδόν αμέσως. 9.30 περίπου έγινε το συμβάν ,10 παρά 10 έφθασε περιπολικό και 5λεπτά μετά το ασθενοφόρο.” είπε ο Σπύρος Δημητρίου. “Οι δύο αυτόπτες μάρτυρες 18χρονών παιδιά πήγαν να κάνουν μια βόλτα η οποία είναι εντός εισαγωγικών παράνομη γιατί έχουμε την καραντίνα και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν μετά τις 9. Μέσα στην εφηβεία τους κάνουν μια βόλτα και γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας. Έχουμε διανοηθεί πώς μπορεί να επεξεργαστεί μια ψυχή στην εφηβεία τη δολοφονία ενός φίλου τους μπροστά στα μάτια τους; Και πράγματι κατέθεσαν την επόμενη μέρα τηλεφώνησαν σε αυτόν που αισθάνονταν πιο κοντά τους και ενημέρωσαν” τόνισε ο ίδιος.

Δημητρίου: “Μπράβο στους αυτόπτες μάρτυρες που είπαν όχι στην ομερτά”

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος απέδωσε τα εύσημα στους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας: “Για να φτάσει η δικαιοσύνη να κρίνει ότι κάποιος άνθρωπος είναι πολύ πιθανά ένοχος για ανθρωποκτονία έχουν δει τη δικογραφία δεκαπέντε μάτια από την πολιτεία. Την έχουν δει εισαγγελείς , ανακριτής , η αστυνομία και οι επιστήμονες νομικοί από την υπεράσπιση και πολιτική αγωγή.”

Ο κύριος Δημητρίου άφησε αιχμές ότι άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του κατηγορούμενου επιζητά δημοσιότητα μέσω της δημοσιοποίησης στοιχείων από τη δικογραφία ενώ όπως είπε “φέρεται να την αντιπαθεί”.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες που έκανε ο Βασίλης Μπάφας περί κυκλώματος ναρκωτικών και χρηστών ναρκωτικών μεταξύ των αυτοπτών  μαρτύρων ο δικηγόρος είπε : “Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη ,που είναι και μάρτυρας στη δικογραφία -μάλιστα κατέθεσε ήδη στον ανακριτή – δήλωσε οτι ανεξαιρέτως όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου είναι γκάγκστερ και έμποροι ναρκωτικών. Οι μάρτυρες αυτοί είναι: Η μητέρα του θύματος , ο φοιτητής αδελφός του 26χρονου , ο φίλος του φερόμενου ως δράστη βατραχάνθρωπος των ειδικών δυνάμεων , η φίλη του φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο 18χρονος μουσικός αυτόπτης μάρτυρας και ο 18χρονος άνεργος ,σχεδόν μαθητής ακόμα” επισήμανε ο κ.Δημητρίου.

Ο Βούλγαρος 

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της απολογίας του ο 22χρονος Βασίλης Μπάφας ο οποίος προφυλακίσθηκε “έδειξε” ως πιθανό εμπλεκόμενο στη δολοφονία έναν άνδρα Βουλγαρικής καταγωγής στον οποίο, όπως ισχυρίσθηκε, το θύμα αλλά και ένας φίλος του χρωστούσαν 3.000 ευρώ. Παράλληλα μέσω του απολογητικού υπομνήματος έκανε λόγο για λάθη στην προανάκριση αλλά και εννιά αντιφατικά στοιχεία στις καταθέσεις των μαρτύρων. Ο κ.Δημητρίου αναφερόμενος στις συγκεκριμένες καταγγελίες είπε ότι “πρόκειται για ένα άνεργο παιδί, οικογενειακό φίλο της οικογένειας του θύματος ο οποίος μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν δυσκολεύεται να βρει δουλειά.

Αναφορικά με την μη λήψη φωτογραφιών του θύματος ο δικηγόρος είπε ότι είναι ευθύνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας , ο προϊστάμενος της οποίας διενήργησε την νεκροτομή. Ο ίδιος είπε ότι είναι σημαντικές οι φωτογραφίες για να γίνει αντιπαραβολή της τομής από το πλήγμα με τα στιλέτα που βρέθηκαν στην κατοχή του φερόμενου ως δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπέτσες: Το ξέσπασμα του καθηγητή, Γιώργου Μπάφα. «Ψευδομαρτύρησαν, κάτι άλλο κρύβεται από πίσω»

 

Δολοφονία στις Σπέτσες: Είναι ο δολοφόνος ο γιός του κ. καθηγητή;

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις