Δυο εισαγγελικές έρευνες για το Μένιο Φουρθιώτη

Φουρθιώτης


Νωρίτερα Υπόθεση Φουρθιώτη
Στην εισαγγελία Πρωτοδικών τα στοιχεία για το «Συνεργασία»

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών απέστειλε πριν από περίπου μια ώρα, μέσω υπομνήματος, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης τα στοιχεία που αφορούν τον Μένιο Φουρθιώτη και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία και θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείριση της υπόθεσης. Ήδη από εχτές κυβερνητικές «πηγές» ανέφεραν ότι τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, εννοώντας ότι η έρευνα θα αποκαλύψει εάν και ποια αδικήματα έχουν τελεστεί. Την ίδια στιγμή νωρίτερα σήμερα ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, κατήγγειλε ότι ο παρουσιαστής πρόλαβε να «ενθυλακώσει» περί τις 200.000 ευρώ προτού τον τσιμπήσει το ραντάρ των ελεγκτικών Αρχών.

Από το υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Στην εισαγγελέα τα στοιχεία για το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Υπενθυμίζεται ότι εχτές ο Μένιος Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που απέσυρε την αστυνομική φρουρά που τον «συνόδευε» όλο το 24ωρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Έρχεται εισαγγελική έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη;

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης υπολογίζεται ότι απέσπασε 200.000 ευρώ

 

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Μ. Φουρθιώτης για την μείωση της φρούρησης του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις