Δύο διακεκριμένοι Νομικοί των Βρυξελλών στην υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη

Αλέξης Γεωργούλης
Αλέξης Γεωργούλης

Δυο εξέχοντες νομικοί από το Βέλγιο και μία Ελληνίδα δικηγόρος αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία σε βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου, για «βιασμό και σωματική βία».

Ο Αλέξης Γεωργούλης, , δεν προσέλαβε απλά δύο δικηγόρους, αλλά δύο από τους πιο διακεκριμένους νομικούς των Βρυξελλών που συνεργάζονται στην ίδια δικηγορική εταιρεία.

Πρόκειται για την Olivia Venet και τον Cedric Vergauwen. Από την Ελλάδα τον Αλέξη Γεωργούλη εκπροσωπεί η Σταματίνα Μαλλά.

Η Olivia Venet, που είναι περιζήτητη ακόμα και σε πάνελ πολιτικών εκπομπών, υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα τότε συνήγορος ενός εκ των τρομοκρατών ήταν ο νυν συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί. Η Olivia Venet υπήρξε και πρόεδρος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Cédric Vergauwen είναι γόνος ονομαστής οικογένειας νομομαθών στο Βέλγιο. Το 2015 είχε αναλάβει την υπεράσπιση θύματος βιασμού από Εσθονό αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος είχε καταδικαστεί. Μάλιστα την ίδια χρονιά είχε γίνει διάσημος για την συμμετοχή του σε πολύκροτη δίκη σχετικά με το αν η Σαϊεντολογία είναι θρησκεία ή σέκτα.

Το αίτημα για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη μεταφέρεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτή η Επιτροπή θα ψηφίσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και στη συνέχεια το αίτημα θα επιστρέψει στην Ολομέλεια και θα ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα πρέπει να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές και αν αυτές τον κρίνουν υπεύθυνο φυγής ή ότι θα μπορούσε να παρακωλύσει τη δικαστική έρευνα ή ακόμα και αν κριθεί ύποπτος για άλλες αξιόποινες πράξεις, τότε υπάρχει η πιθανότητα να προφυλακιστεί μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.
Παράλληλα ο Αλέξης Γεωργούλης διατηρεί την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτής μέχρι τις επόμενες εκλογές, ακόμα κι  αν βρίσκεται καταδικασμένος στη φυλακή, όπως συνέβη και στην περίπτωση του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις