Δολοφονία Στάθη: Η αποκαλυπτική κατάθεση της συντρόφου του φερόμενου δράστη και οι δυο σημαντικοί μάρτυρες (αποκλειστικό)

συντρόφου

Στα χνάρια του ηθικού αυτουργού, του ανθρώπου που φέρεται να έδωσε την εντολή στον φερόμενο δράστη, τον αποκαλούμενο «ωραίο Τζορτζ», προκειμένου να δολοφονήσει τον τοπογράφο, Παναγιώτη Στάθη, είναι οι Αρχές.

Ως όπλο, εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί, έχουν και τρεις μαρτυρικές καταθέσεις. Η πρώτη προέρχεται από την 34χρονη σύντροφο του κατηγορούμενου (σ.σ. αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη ενώ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη) και οι άλλες δυο από επιχειρηματίες της Μυκόνου, φίλους του θύματος.

Ένας εξ αυτών επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το 2021 ο Παναγιώτης Στάθης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού έξω από το σπίτι του από άνδρα ο οποίος επέβαινε σε μηχανή.

Ως ηθικό αυτουργό της τότε επίθεσης η οποία τον είχε τρομοκρατήσει, ο τοπογράφος φέρεται, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κατάθεση, να θεωρούσε έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Μύκονο. Στην ίδια κατάθεση όπως αποκαλύπτει το eReportaz και το dikastikoreportaz αναφέρεται ότι έκτοτε ο τοπογράφος είχε προστασία.

Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε ο τοπογράφος

Η διαφωνία για την αγορά ακινήτων σε Μύκονο και Ίο

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η κατάθεση ενός ακόμη προσώπου ο οποίος εκτός από γιατρός ασχολείται και με τα μεσιτικά στο κυκλαδίτικο νησί. Ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ότι μεταξύ των άλλων ακινήτων που είχε αγοράσει ο τοπογράφος στη Μύκονο ήταν και δυο ακίνητα στην περιοχή Καραμπέτη «για τα οποία όπως μου είχε πει είχε τσακωθεί με τον (σ.σ. αναφέρει το όνομα του γνωστού επιχειρηματία) γιατί ήθελε να τα πάρει και αυτός…». Παράλληλα το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο κατέθεσε στις Αρχές στις 3/7, μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Στάθη, ανάφερε ότι το θύμα της δολοφονίας είχε αγοράσει πολλές εκτάσεις και στην Ιο όπου και προέκυψε κόντρα με άλλον επιχειρηματία τον οποίο όμως δεν γνωρίζει.

Η κατάθεση της συντρόφου

Το eReportaz και το dikastikoreportaz αποκαλύπτουν και την συγκλονιστική κατάθεση της 34χρονης συντρόφου του «ωραίου Τζορτζ» η οποία περιέγραψε τη σχέση της με τον φερόμενο δράστη, την ημέρα της σύλληψης του αλλά και το ταξίδι που ετοίμαζαν μαζί με το σκυλάκι τους στην Ιταλία! Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να προέρχεται από εύπορη οικογένεια, είχε γνωριστεί με τον κατηγορούμενο μέσω κοινής παρέας και συγκεκριμένα μέσω ενός γνωστού δημοσιογράφου που ασχολείται με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Η ίδια αναφέρθηκε και στα ταξίδια που έκανε μαζί με τον 44χρονο στη Μύκονο και τις κοινές εξόδους (για επαγγελματικούς όπως είπε λόγους) με τον γνωστό επιχειρηματία και τη σύζυγο του. Μάλιστα επειδή δεν θυμόταν το επώνυμο του επιχειρηματία, τον αναγνώρισε μέσω φωτογραφιών που της επέδειξαν οι αστυνομικοί. «Φέτος πήγαμε δυο φορές στη Μύκονο. Μια φορά την 25η Μαρτίου και άλλη μια φορά το Πάσχα. Και τις δυο φορές βρεθήκαμε για φαγητό εγώ, ο Γιώργος, ο επιχειρηματίας και η γυναίκα του. Οι συζητήσεις μας ήταν κυρίως επιχειρηματικού περιεχομένου, γι αυτό και σας είπα δεν ήταν φίλοι, δεν συζητούσαν δηλαδή τόσο πολύ ως φίλοι».                                            συντρόφου

Ακολούθως η 34χρονη ανέφερε ότι ετοίμαζαν ταξίδι στην Ιταλία αλλά και ότι την ημέρα της σύλληψης του θα έφευγαν για την Τζια όπου έχει εκείνη σπίτι.

συντρόφου
Ψυχικό: Στα δικαστήρια ο 44χρονος «Γιώργος» για τη δολοφονία του τοπογράφου

Η σχέση και η απαγωγή Παναγόπουλου

Στην αρχή της κατάθεσης της, η σύντροφος του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του τοπογράφου ανάφερε ότι η σχέση τους ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, ότι της συστήθηκε ως ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας που ασχολείται με τα χωματουργικά (με έδρα στο Αγρίνιο) και ότι της είπε ότι συνεργάζεται με πασίγνωστη κατασκευαστική εταιρεία. Παράλληλα υποστήριξε ότι ο 44χρονος της ανέφερε πως είναι συνιδιοκτήτης (μαζί με την αδερφή του) σε κέντρο αισθητικής στο Μαρούσι.

«Αυτό που ξέρω όμως ακόμη γιατί έχουμε μια ειλικρινή σχέση είναι ότι στο παρελθόν έκανε φυλακή και μάλιστα για πολλά χρόνια…Εγώ όταν το έμαθα φυσικά και έμεινα που λένε αλλά έδειξε ότι ήθελε να αφήσει το παρελθόν του πίσω. Εγώ έψαξα και βγήκα ότι τον ανέφεραν σε άρθρα για την απαγωγή του Παναγόπουλου αλλά όσες φορές προσπάθησα να του μιλήσω και να μάθω περισσότερα μου έλεγε ότι ούτε φαντάζομαι τι έχει περάσει και να τον βοηθήσω να είναι καλά. Αυτό και έκανα. Είμαι μια γυναίκα που εργάζομαι σκληρά και πολλές ώρες οπότε με τον Γιώργο βρισκόμασταν κυρίως τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα…».

Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του φερόμενου δράστη ανάφερε ότι ήταν κλειστός, δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με κόσμο και κολλητούς φίλους και ότι δεν του έπαιρνες κουβέντα εύκολα, αλλά ότι του άρεσε γενικά η καλή ζωή, καθώς και η Μύκονος εξαιτίας της διασκέδασης και της χλιδής!

Η ημέρα της σύλληψης

Σε ότι αφορά την ημέρα της σύλληψης η 34χρονη που δήλωσε ότι βρίσκεται σε σοκ, περιέγραψε λεπτομερώς τις τελευταίες κινήσεις του κατηγορουμένου συντρόφου της. Όπως είπε εκείνο το απόγευμα βρισκόταν στο Golden Hall όπου περίμενε να έρθει να την πάρει προκειμένου να πάνε σε εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων προκειμένου να πάνε να πάρουν ένα βανάκι για να ταξιδεύσουν στη Τζια μαζί με το σκυλί τους. Κατά τις 18.20 όπως είπε πήγαν στην εταιρεία ενοικιάσεως όπου έκατσαν 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια εκείνη πήρε το αυτοκίνητο του συντρόφου της, ένα μαύρο Μερσεντές GLC, ενώ ο 44χρονος οδήγησε το βανάκι και έφτασε πριν από εκείνη στο σπίτι. «Δεξιά στο στενό του σπιτιού μου με σταμάτησε ένας αστυνομικός με στολή ο οποίος μου είπε ότι δεν μπορούσα να περάσω. Εγώ τότε έσκυψα να δω τι συμβαίνει και είδα πολλούς αστυνομικούς μαζεμένους και το φορτηγάκι του Γιώργου επάνω στο πεζοδρόμιο με φορά προς το πάρκινγκ της πολυκατοικίας μας. Ήταν ανοιχτές οι πόρτες και τότε κατάλαβα ότι κάτι τρέχει. Ταράχτηκα και κατάλαβα ότι μπορεί να έγινε κάτι που έχει σχέση με τον Γιώργο, επειδή είχα στο μυαλό μου το παρελθόν του. Έφυγα αμέσως και αφού πέρασε λίγη ώρα ξαναεπέστρεψα…».

Επιπλέον η σύντροφος του φερόμενου δράστη ανέφερε ότι ο 44χρονος χρησιμοποιούσε δυο συσκευές κινητών και ότι μιλούσε μόνο από εφαρμογές και συγκεκριμένα το signal και το threema. Παράλληλα είπε στους αστυνομικούς ότι είχε μια μικρότερη Mercedes και ότι προσφάτως είχε αποκτήσει και μια μηχανή bmw.

συντρόφου
Το “ατύχημα” που είχε ο δράστης της δολοφονία με την πινακίδα και η κίνηση του να την σηκώσει έδωσαν την ευκαιρία στις αστυνομικές αρχές να δουν τον ακριβή σωματότυπό του

Θυμήθηκε το σκούτερ

Ωστόσο αποκάλυψε ότι θυμάται πως τις τελευταίες ημέρες εκτός από την μηχανή στο πάρκινγκ έβλεπε και ένα άλλο μηχανάκι, ένα μικρότερο σκούτερ το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε για την δολοφονία του τοπογράφου. «Δεν θυμάμαι όμως ούτε χρώμα, ούτε μάρκα. Η τελευταία όμως (σ.σ. το σκούτερ) δεν είναι τις τελευταίες ημέρες άλλο στο πάρκινγκ. Γι αυτή την δεύτερη δεν μου ανέφερε τίποτα όπως είχε κάνει παραδείγματος χάρη όταν είχε πάρει την BMW που μου είχε πει ότι αγόρασε καινούργια μηχανή. Δεν θυμάμαι πόσες ημέρες έχω να την δω αλλά νομίζω ότι πάει σχεδόν μια εβδομάδα…».

Σε ότι αφορά την Δευτέρα 1η Ιουλίου και την Τρίτη 2 Ιουλίου, η 34χρονη επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος είχε φύγει πολύ νωρίς από το σπίτι. Όπως λέει τη Δευτέρα ξύπνησε στις 07.30 το πρωί και εκείνος έλειπε, ενώ την Τρίτη (ημέρα της δολοφονίας) εκείνη ξύπνησε γύρω στις 08.00 με 08.30 και πάλι δεν ήταν σπίτι. «Δεν μπορώ να σκεφτώ που είναι μπλεγμένος και αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί, αλλά υποστηρίζω πάντα το δίκαιο και εύχομαι να γίνει αυτό που είναι σωστό», κατέληξε.

συντρόφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aποκάλυψη: Το κατηγορητήριο – κόλαφος για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Δίκη Πισπιρίγκου – Κατάθεση Αγαπητού: Όχι…, όχι…, όχι…, δεν θυμάμαι…, έτσι είπα;… – Πως η κατάθεση του “έκαψε” την κατηγορούμενη

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις