Δολοφονία Γραικού: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και στο Εφετείο ο έμπορος κρεάτων

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και στο Εφετείο ο έμπορος κρεάτων για την φρικτή δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού το 2016. Αυτό αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Έφετείο Θεσσαλονίκης πριν από λίγο (Τετάρτη 20/12) για την υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Χθες, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Σε μια αγόρευση που διήρκησε 90 λεπτά, η δικαστική λειτουργός περιέγραψε και σταχυολόγησε όλα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου από μάρτυρες, ειδικούς επιστήμονες, κρατικούς λειτουργούς, συγγενείς του θύματος και δράστη.

«Ο κατηγορούμενος έδειρε με σφοδρότητα και μανία το θύμα και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός. Όταν αντιλήφθηκε την πράξη του έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη» είπε η εισαγγελέας με έμφαση κατά την αγόρευσή της.

Μάλιστα η ίδια, έκανε αναφορά και στη συμβολή της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Η λειτουργός μίλησε για την στιγμή που οι ειδικοί του τμήματος Γεωλογίας ανακάλυψαν το όχημα του Γραικού στον αύλειο χώρο της μονάδας του, ενώ μάλιστα σημείωσε πως ο δράστης θεώρησε υπέρβαση, που αποκάλυψε μετά από ερωτήσεις των αρχών, πού ήταν θαμμένος ο κτηνοτρόφος.

Ως αιτία θανάτου του Γραικού αναγνωρίστηκε από την ιατροδικαστή υπηρεσία η βαριά θωρακική κάκωση με τον τεχνικό σύμβουλο ιατροδικαστή της οικογένειας του θύματος να συμφωνεί. Οι σύμβουλοι της πλευράς του καθ’ ομολογίαν δράστη απέδωσαν την αιτία θανάτου σε ανακοπή, υπενθύμισε η εισαγγελέας. Σε άλλο σημείο κατέστησε σαφές πως τα χτυπήματα που έφερε το θύμα στα πλευρά δεν ταιριάζουν με την εκδοχή πως προκλήθηκαν από την πτώση του δράστη πάνω στο θύμα κατά τη διάρκεια του καβγά. Αντί αυτού ισχυρίστηκε πως σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα χτυπήματα προέρχονται συνήθως μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ορίζοντας την ΚΑΡΠΑ που ισχυρίστηκε ότι έκανε στο θύμα ο κατηγορούμενος σημείωσε πως η τεχνική εφαρμόζεται μέχρι να έρθει βοήθεια, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

«Ο θανών δεν πήγε το μοιραίο βράδυ στη μονάδα του κατηγορούμενου για να δει αν είχε ζώα, όπως ανασκεύασε στην απολογία του ο ίδιος. Όπως προκύπτει ο Γραικός τον ακολούθησε για να του ζητήσει τα χρήματα που του όφειλε. Εκεί έφτασε έξω φρενών καθώς είχε αδικηθεί. Διαφώνησαν, ενδεχομένως το θύμα όντως να τον έβρισε και ο κατηγορούμενος τον έδειρε με σφοδρότητα και μανία και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός που βρέθηκε σαπωνοποιηνένη» ανέφερε σε σημείο της αγορεύσεως της για να συμπληρώσει: «Ούτε την ώρα που οι ειδικοί ανακάλυψαν το αμάξι του κτηνοτρόφου παραδέχθηκε όσα είχε κάνει ενώ παράλληλα προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές λέγοντας και πάλι ψεύδη».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις