Διπλή γυναικοκτονία στην Κηφισιά – Την ενοχή του αστυνομικού μακελάρη πρότεινε η εισαγγελέας – Ένταση και επεισόδια στην αίθουσα

pole dancing, εισαγγελέας

Την ενοχή του κατηγορουμένου αστυνομικού για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία πρότεινε η Εισαγγελέας Μαρία Τρουπή στη δίκη για τη δολοφονία δύο γυναικών στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά τον Μάρτιο του 2020. Μια δίκη στην οποία συγγενείς των δύο γυναικών και άλλων θυμάτων γυναικοκτονίας αποδοκίμαζαν συνεχώς τον καταδικασμένο σε δις ισόβια δράστη και μέλη της οικογένειας του οι οποίοι τον στήριζαν στις καταθέσεις τους.


Του Νίκου Νικολετάκη


Ο Γιώργος Λιανός, ο ένστολος που υπηρετούσε στην Τροχαία Νέας Ιωνίας το βράδυ της 18ης Μαρτίου, εκτέλεσε εν ψυχρώ με 27 σφαίρες την πρώην συζυγό του Πόλυ Μπέρδου και την συνάδελφο της Σοφία Σαββίδου μέσα στο αυτοκίνητο μάρκας SMART όπου κάθονταν οι δύο γυναίκες κάνοντας διάλειμμα από τη δουλειά τους. «Eντυσε» δύο οικογένειες στα μαύρα και άφησε τρία παιδιά ορφανά.

«Ο κατηγορούμενος αποφάσισε να εκτελέσει τις δύο γυναίκες και το έκανε απολύτως συνειδητά. Άλλαξε μάλιστα και γεμιστήρα. Τις πυροβολούσε ακόμα κι όταν ήταν νεκρές. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι τελούσε σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Ισχυρισμός ο οποίος δεν απεδείχθη σε κανένα σημείο της δίκης. Μάρτυρας δεν αντιλήφθηκε να υπήρξε οποιαδήποτε λεκτική διένεξη μεταξύ του κατηγορουμένου και των γυναικών. Ο συνολικός τρόπος δράσης του κατηγορουμένου έδειξε ότι είχε ένα οργανωμένο σχέδιο. Ο ίδιος είχε παγιωμένα συναισθήματα μίσους κατά των δύο γυναικών. Έφτασε στο σημείο να τις εκτελέσει με απίστευτη σκληρότητα!» τόνισε η Εισαγγελέας κ. Τρουπή

Νωρίτερα ο μακελάρης στην απολογία του αρχικά ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, στο τέλος όμως ζητούσε τη…σύλληψη τους επειδή τον αποδοκίμασαν! «Πήγα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ, της μίλησα και τη ρώτησα «πότε θα δω τα παιδιά;» Μου είπε «Θα τα βλέπεις οπότε θέλω εγώ, εγώ αποφασίζω και διατάσσω». Αυτό με έκανε έξω φρενών. Δεν θυμάμαι τίποτα από κει και πέρα. Τη μόνη εικόνα που έχω είναι ότι έβλεπα την πρώην σύζυγο μπροστά μου και άρχισα να πυροβολώ! Έτρεμα. Δεν ήξερα τι έκανα. Την άλλη κοπέλα δεν την έβλεπα καν!» είπε χαρακτηριστικά με τους συγγενείς και άλλα άτομα που βρίσκονταν στο ακροατήριο να τον αποδοκιμάζει/

Η μητέρα της Πόλυς του φωνάζει: «Με 27 σφαίρες; Αυτό δείχνει μένος!»

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 Ιουλίου 2025. Τότε θα έχουμε τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Εισαγγελική πρόταση

Με σκληρά λόγια για τον κατηγορούμενο μίλησε στην πρόταση της η Εισαγγελέας Εφετών Μαρία Τρουπή η οποία προήχθη σε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτή είναι η τελευταία υπόθεση που ασχολείται στο Εφετείο. Ηταν η Εισαγγελέας στην περίφημη δίκη του Noor1.

«Στις 24/6/2013 ο κατηγορούμενος χτύπησε με τον πλάστη της κουζίνας τη σύζυγό του πολλές φορές. Τότε κάλεσε την μητέρα της να τη βοηθήσει. Πήγαν μαζί με την άλλη της κόρη στο σπίτι και είδαν το θύμα χτυπημένο σε διάφορα μέρη του σώματος της. Ο κατηγορούμενος εξύβρισε και έσπρωξε τις δύο γυναίκες. Η παθούσα δεν έκανε μήνυση για να μην τυχόν αντιμετωπίσει προβλήματα στην εργασία του ο τότε σύζυγος της.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο κατηγορούμενος χτύπησε ξανά την παρούσα μπροστά στα δύο τους παιδιά. Τότε κίνησε τις διαδικασίες διαζυγίου.

Όταν λύθηκε ο γάμος με ιδιωτικό συμφωνητικό, ο κατηγορούμενος είχε υπογράψει και συμφωνήσει πως το θύμα θα αναλάμβανε την επιμέλεια. Στο συγκεκριμένο έγγραφο ρυθμιζόταν η επικοινωνία με τα δύο τους τέκνα.

Μετά το διαζύγιο ο κατηγορούμενος εξακολουθούσε να παρακολουθεί την θανούσα και ρωτούσε συνάδελφο της επιτακτικά ποιος υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ ήταν ελεύθερος, ή παντρεμένος. Έψαχνε μάλιστα ποια ήταν η διαζευγμένη υπάλληλος η οποία παρεμποδίζει την επανένωση του με την πρώην σύζυγο του. Τότε δεν γνώριζε ότι ήταν η Σοφία Σαββίδου. Στις 18/3/2020 ο κατηγορούμενος καλούσε συνεχώς την παθούσα. Ήξερε ότι είχε απογευματινή βάρδια. Στάθμευσε το αυτοκίνητο. Φορούσε καπέλο τζόκεϊ και μάσκα κατά του κορονοϊού. Ο κατηγορούμενος ρώτησε τον υπάλληλο Δημήτρη Φραντζεσκάκη που είναι η πρώην σύζυγός του. Ο υπάλληλος απέφυγε να του πει. Τον είδε να την αναζητά στους διαδρόμους. Κάποια στιγμή τον ρώτησε ξανά και τότε ο υπάλληλος έκανε το λάθος να του πει ότι η Πολυξένη μπορεί να βρισκόταν στο υπαίθριο πάρκινγκ.

Ο κατηγορούμενος βγήκε έξω, πήγε προς το αυτοκίνητο, άνοιξε την θύρα του Smart. Δεν υπήρξε κανένας καυγάς, όπως είπαν οι μάρτυρες. Το μόνο που πρόλαβε να πει η πρώην σύζυγός του ήταν: «Τι θέλεις εδώ;»

Στη συνέχεια με ανθρωποκτόνο πρόθεση άνοιξε πυρ και έριξε 27 σφαίρες στις δύο γυναίκες σε καίρια σημεία. 15 σφαίρες στην Πολυξένη Μπέρδου και 12 στην Σοφία Σαββίδου. Αποτέλεσμα είχε τον ακαριαίο θάνατο των δύο γυναικών. Στον χώρο του σούπερ μάρκετ υπήρξε αναταραχή λόγω των πυροβολισμών. Ο κατηγορούμενος ζήτησε ένα τσιγάρο από έναν περαστικό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και κινήθηκε να φύγει. Εκείνη την ώρα έφθασαν στο σούπερ μάρκετ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι αρχικά είχαν πληροφορηθεί λάθος ότι επρόκειτο περί ληστείας στο σούπερ μάρκετ. Μάρτυρες του επεισοδίου υπέδειξαν στους αστυνομικούς το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος. Τον ακολούθησαν, του έκαναν σήμα να σταματήσει και τελικά τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ο κατηγορούμενος έπασχε από κατάθλιψη αλλά αυτή δεν μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα ψυχιατρικής φύσεως που να δείχνει ότι δεν είχε έλεγχο των πράξεων του.

Ο κατηγορούμενος αποφάσισε να εκτελέσει τις δύο γυναίκες και το έκανε απολύτως συνειδητά. Άλλαξε μάλιστα και γεμιστήρα. Τις πυροβολούσε ακόμα κι όταν ήταν νεκρές. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι τελούσε σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Ισχυρισμός ο οποίος δεν απεδείχθη σε κανένα σημείο της δίκης. Μάρτυρας δεν αντιλήφθηκε να υπήρξε οποιαδήποτε λεκτική διένεξη μεταξύ του κατηγορουμένου και των γυναικών. Ο συνολικός τρόπος δράσης του κατηγορουμένου έδειξε ένα οργανωμένο σχέδιο. Ο ίδιος είχε παγιωμένα συναισθήματα μίσους κατά των δύο γυναικών. Έφτασε στο σημείο να εκτελέσει τις δύο γυναίκες με απίστευτη σκληρότητα. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχος κατά ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία!» κατέληξε η Εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφονία Γ. Καρυώτη στη Ρόδο: Συμπληρωματική απολογία του 42χρονου ξαδέλφου του βασικού καταδικασθέντα

Αναβλήθηκε η δίκη γονέων κατηγορούμενων για σεξουαλική κακοποίηση των τριών παιδιών τους στη Λέρο!

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις