Διώξεις σε οκτώ στελέχη και επτά ιατρούς για τη Novartis – Σε εκκρεμότητα μόνο το θέμα Αβραμόπουλου-Γεωργιάδη

Novartis

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελία Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis. Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού σε βάρος οκτώ στελεχών της εταιρείας Novartis ΕΛΛΑΣ, αλλά και την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος επτά γιατρών.

Η υπόθεση αφορά σε δέκα προγράμματα της εταιρείας Novartis τη χρονική περίοδο 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία με “όχημα” χιλιάδες ιατρούς.

Πλέον έχει ολοκληρωθεί το σκέλος της έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα και παραμένει ανοικτό το σκέλος της υπόθεσης που αφορά σε δύο από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τέλος, σημειώνεται ότι μετά την πρόσφατη συνένωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, δεν έχει ακόμα εκδοθεί το αναγκαίο Προεδρικό Διάταγμα για την παύση των καθηκόντων της κυρίας Τουλουπάκη, από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες η κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου

Υπόθεση Γιαμπουράνη: Δικαίωση δια πυρός και σιδήρου μετά από 20 χρόνια

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις