Δημήτρης Τοπαλίδης: Θύμα ξυλοδαρμού ηθοποιός από το «Μαύρο Ρόδο» – Τι δήλωσε η δικηγόρος του Μαρία Σπυράκη

Ο ηθοποιός που συμμετέχει φέτος στη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο» όπου υποδύεται τον αστυνομικό διευθυντή, Δημήτρης Τοπαλίδης, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Ο Δημήτρης Τοπαλίδης αναφέρθηκε στο περιστατικό που βίωσε και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, όταν ξυλοκοπήθηκε άσχημα στη Νέα Σμύρνη την Μεγάλη Τρίτη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Τους έβλεπα να έρχονται με φόρα από τη κατηφόρα βρίζοντας, φωνάζοντας με άγριες διαθέσεις και πραγματικά απρόκλητα, που λέμε και αναίτια άρχισαν να με σπρώχνουν και με πέταξαν κάτω. Ούτε θυμάμαι τι έγινε. Αργότερα, όταν σηκώθηκα έφτυσα αίμα το οποίο δεν με άγχωσε γιατί λέω κάποιο δόντι, κάποιο χείλος, σκίστηκε και λοιπά… Πήγα στο αυτοκίνητο μετά και συνειδητοποίησα ότι έχω ένα πολύ μεγάλο καρούμπαλο, εκδορές, στο μέτωπο και στο δεξί μάτι και καλώ την αστυνομία. Οδηγηθήκαμε στο τμήμα όλοι, όπου είχα το δικαίωμα να κάνω μήνυση επί τόπου. Ένας αστυνομικός μου είπε ότι αν θα κάνω μήνυση, θα κάνουν και εκείνοι και θα βρεθούμε όλοι μαζί στο κρατητήριο, πράγματα τα οποία με αποθάρρυναν να κάνω την οποιαδήποτε κίνηση.

Ήρθα σπίτι μου να ξαπλώσω αλλά συνειδητοποιώ ότι πόναγα πάρα πολύ, δεν μπορούσα ούτε να καθίσω. Βρίσκω τρόπο να πάω στο νοσοκομείο. Είχα μελανιές στο αριστερό δάχτυλο, το αριστερό χέρι και βρήκαν αιμαγγειώματα στο συκώτι μου. Και μου έδωσαν να κάνω αξονική τομογραφία. Πέρασα ένα πολύ άσχημο Πάσχα. Δεν μπορούσα ούτε να ξαπλώσω, να αλλάξω πλευρό, να ντυθώ, να βήξω, να φυσήξω την μύτη μου, ούτε να ανασάνω. Τώρα έχω αρχίσει να ανασαίνω μετά από τόσες μέρες. Μόλις χθες το βράδυ πήρα την απόφαση να το κάνω. Όταν έγινε το συμβάν και έπεσα κάτω, δεν θυμάμαι καν αν τα χτυπήματα είναι από το πέσιμο. Δηλαδή θα μπορούσα να χτυπήσω άσχημα στο πεζοδρόμιο κάπου να μείνω στον τόπο. Δηλαδή, το καρούμπαλο που είδα και τις εκδορές στο μέτωπό μου, τρόμαξα. Τους εξόργισε πολύ το ότι κόρναρα από το δικό τους όχημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τοπαλίδης.

 

Τι δήλωσε η δικηγόρος του Μαρία Σπυράκη

Ο εντολέας μου, Δημήτριος Τοπαλίδης δέχθηκε απρόκλητη επίθεση, οι συνέπειες της οποίας βαραίνουν και θα βαραίνουν για πολύ την ζωή του. Η ταλαιπωρία του όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού όταν έσπευσε να καλέσει την αστυνομία για να προστατευθεί, δοκίμασε μια μεταχείριση γνωστή κατ’ επανάληψη, αλλά σκοπίμως αγνοημένη, θεσμικά. Η διεκπεραιωτική πρακτική, η διάθεση κάλυψης και συγκάλυψης, από την πλευρά της αστυνομικής αρχής, αφήνουν αβοήθητο τον πολίτη και εκτεθειμένη την έννομη τάξη.
Δηλώνω, πως θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για τη δικαστική αξιολόγηση της υπόθεσης, στα όρια, που αυτή διαγράφει.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις