Δήλωση του δικηγόρου της Ιωάννας Απόστολου Λύτρα (Βίντεο – Φώτο)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Δίκη για το βιτριόλι: Δήλωση του δικηγόρου της Ιωάννας Απόστολου Λύτρα, έξω από τα δικαστήρια καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου σχετικά με την τύχη της 36χρονης Έφης Καρακάντζουλα, της γυναίκας που ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου πριν από 16 μήνες στην Καλλιθέα, ήρθε με τη σημερινή αγόρευση του εισαγγελέα επί της ενοχής της κατηγορουμένης. Η αποδεικτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και σήμερα η εισαγγελέας αναμένεται να  αξιολογήσει όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα και να προτείνει την ποινή για την κατηγορούμενη η οποία έχει ήδη ομολογήσει την πράξη της, ωστόσο αρνείται την πρόθεση της να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας.

Η ώρα του Εισαγγελέα για την Έφη Καρακάντζουλα

Μετά την εισαγγελική αγόρευση, θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης λήγει αρχές Δεκεμβρίου, και το δικαστήριο έχει επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση της τελικής απόφασης.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριά βλάβη

Η νομική μάχη που δίνει η κατηγορουμένη είναι αυτή της μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη , προκειμένου να μειώσει με αυτό τον τρόπο την ποινή της. Η εισαγγελική πρόταση θα τοποθετηθεί  επ΄ αυτού, ενώ αν παραμείνει ως έχει η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας τότε η ανώτατη ποινή που θα επιβληθεί φτάνει τα 15 χρόνια κάθειρξη. Ο δικηγόρος πάντως της Ιωάννας Παλιοσπύρου,  Νίκος Αλεξανδρής, διαμηνύει  πως περιμένει  μια απόφαση “που θα  επιτρέψει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της δεσμά και θα επιφέρει την κάθαρση για όλη αυτή την ιστορία”.

“Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόφασης ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως θα δημιουργηθεί νομολογία”, δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη 

Επίθεση με βιτριόλι: «Ε, μου γύρισαν τα μάτια και το ‘κανα» – Ανατριχιαστικές ατάκες στη φυλακή – Αύριο η δίκη

Επίθεση Βιτριόλι: Αυτό ήταν το δεύτερο άτομο που θα έκανε επίθεση η Έφη Κακαραντζούλα

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις