Δικηγόροι οικογένειας Φραγκούλη: «Η εισαγγελική πρόταση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί άμυνας»

αστυνομικό

«Αποτελεί πασίδηλα μια περίπτωση ανθρωποκτονίας εκ δόλου από έναν ένστολο αστυνομικό σε βάρος ενός ανήλικου θύματος» δηλώνουν οι δικηγόροι της οικογένειας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, Απόστολος Λύτρας και Θεόφιλος Αλεξόπουλος, του ανήλικου που σκοτώθηκε από τα πυρά 35χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, πέρυσι τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το Δελτίο Τύπου του κ. Απόστολου Λύτρα και του Θεόφιλου Αλεξόπουλου

«Όπως είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή, η υπόθεση του Κωνσταντίνου Φραγκούλη αποτελεί πασίδηλα μια περίπτωση ανθρωποκτονίας εκ δόλου από έναν ένστολο αστυνομικό σε βάρος ενός ανήλικου θύματος. Η εισαγγελική πρόταση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί άμυνας, και επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός επιδίωκε η έστω αποδεχόταν τη θανάτωση του Κωνσταντίνου Φραγκούλη, υπογραμμίζει ότι ο αστυνομικός προέβη σε πυροβολισμό εξουδετέρωσης, εμφορούμενος από αισθήματα οργής και εκδικητικότητας, αναδεικνύοντας παράλληλα το ρατσιστικό κίνητρο του αστυνομικού, καθώς όπως αναφέρει η πρόταση, γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι καταδιώκει έναν ανήλικο Ρομ!

Έχουμε ήδη καταθέσει εντός της δικογραφίας τεχνική έκθεση από την οποία προκύπτει ότι ο αστυνομικός σταμάτησε, στόχευσε και πυροβόλησε σε ευθεία βολή αφαιρώντας εν ψυχρώ τη ζωή του Κωνσταντίνου Φραγκούλη. Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του κατηγορούμενου αστυνομικού για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ δόλου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόταση που θεωρούμε δεδομένο ότι θα ακολουθήσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι πέντε για τα 585 κιλά κοκαΐνης – Πυροσβέστης δηλώνει ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος

Δίκη Πισπιρίγκου: Σε κλίμα έντασης η εξέταση Ράικου από τον Κούγια – «Ανεκδιήγητος ο μάρτυρας!»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις