Δίκη θανάτου Μελίνας: Νέα διακοπή και το ξέσπασμα του πατέρα

Μελίνας

Ξέσπασε ο πατέρας της άτυχης Μελίνας Παρασκάκη, εντός κι εκτός της δικαστικής αίθουσας στο Ηράκλειο. Η δίκη της αναισθησιολόγου για τον θάνατο της 4χρονης κόρης του, όπως έγραψε το cretalive, διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου, με τον κ. Μάνο Παρασκάκη, όντας πάρα πολύ φορτισμένος, να προσπαθεί να βρει λέξεις για να εκφράσει τα συναισθήματά του, για την παράταση του Γολγοθά που ανεβαίνει ο ίδιος και η οικογένειά του εδώ και πέντε χρόνια.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού δήλωσε «πάρα πολύ θυμωμένος που ορίστηκαν πραγματογνώμονες, οι οποίοι είναι από το ίδιο εργασιακό περιβάλλον της κατηγορούμενης», ενώ έδειξε να προσβάλλεται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι  η κατηγορουμένη αντιμετωπίζεται από τους συνηγόρους της «σαν να έχει δικαιωθεί ήδη», ευρισκόμενη όπως υποστήριξε ο κ. Παρασκάκης «στο επίκεντρο» της προσοχής, παρότι στη θέση αυτή θα έπρεπε να βρίσκεται η μικρή Μελίνα.

Τι έγινε στη δίκη

«Το δικαστήριο γίνεται για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε!» τόνισε ο κ. Παρασκάκης, σημειώνοντας πως «ακυρώνουν την ΕΔΕ της κας Ματσώτα, η οποία επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην κατηγορούμενη». Όπως ανέφερε, η κα Ματσώτα «έχει λοιδορηθεί και απαξιωθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης».

Η δικηγόρος της κατηγορουμένης Αλεξάνδρα Σπανάκη επέκρινε την στάση της Πολιτικής Αγωγής, με την «προβολή δικονομικών τεχνασμάτων που δημιουργούν παλινωδίες», η οποία στάση «δεν ωφελεί πουθενά, κυρίως στην ανάδειξη της ουσιαστικής αλήθειας».

Η κα Σπανάκη υπογράμμισε πως «η επιστημονική αλήθεια δεν μπορεί να αμαυρωθεί με κανέναν τρόπο: ούτε με τεχνάσματα, ούτε με καταχρηστικότητες», εκτιμώντας πως «το δικαστήριο τελικώς, υπακούοντας στη συνείδηση και στους νόμους, θα καταλήξει σε αυτό που θεωρούμε εμείς ότι είναι το δίκαιο και το ορθό».

Στα περί νομικών τεχνασμάτων απάντησε ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης: «Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε αντιρρήσεις για τους πραγματογνώμονες που διόρισαν, διότι προέρχονται από την ίδια ιατρική δεξαμενή τόσο με την κατηγορούμενη όσο και με τον σύζυγό της και επί σειρά ετών έχουν συνεργαστεί κατά δήλωσή τους».

Όπως είπε ο κ. Κοκοσάλης, οι πραγματογνώμονες «συνεδρίασαν ερήμην μας» και η πραγματογνωμοσύνη που κατέθεσαν ήταν «παντελώς άσχετη».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Μελίνας σημείωσε πως «δεν ασκήθηκαν τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος», δηλώνοντας πως «έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στους τρεις πραγματογνώμονες», οι οποίοι «με άγαρμπο και άκομψο τρόπο και παράνομο τρόπο εξεδήλωσαν την άποψή τους».

Και ο ίδιος ήταν θυμωμένος. Ζήτησε να βγουν «όλα στο φως», διεμήνυσε πως και «οι κρίνοντες κρίνονται», και μιλώντας για την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Παρασκευή Ματσώτα, ανέφερε πως «ζητήσαμε την αυτοπρόσωπη εμφάνισή της».

Κλείνοντας, ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως «στη δική μας συνείδηση η Μελίνα έχει ήδη δικαιωθεί».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Παρασκάκη, Αντώνης Δαμανάκης επισήμανε πως «κανένα συμφέρον δεν υπάρχει για την καθυστέρηση της απόφασης. Θέλουμε να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα η υπόθεση αυτή και να ξέρουμε το τί έχει γίνει».

Ο έτερος συνήγορος της κατηγορουμένης Γιώργος Στειακάκης υπογράμμισε με τη σειρά του:

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να τελειώσει η δίκη με την αθώωση της κατηγορουμένης, η οποία αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί. Καλό θα ήταν η Πολιτική Αγωγή να κοιτάζει την ουσιαστική αλήθεια και όχι τα τεχνάσματα για να παραταθεί το μαρτύριο και της οικογένειας την οποία υπερασπίζεται και της κατηγορουμένης. Με εξαίρεση το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που υπήρχε εις βάρος της κατηγορουμένης ήταν κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ μία μεροληπτική και ανακριβής έκθεση κάποιας ιατρού, Έκτοτε, όλες οι καταθέσεις, όλες οι τεχνικές εκθέσεις, όλες οι πραγματογνωμοσύνες – πλην βέβαια της τεχνικής συμβούλου της Πολιτικής Αγωγής, επαναλαμβάνουν ότι ουδέν μεμπτό έγινε τις κρίσιμες εκείνες ώρες τις οποίες ήταν στα χέρια της κας Πολάκη η άτυχη Μελίνα».

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη θανάτου Μελίνας: Στις 29 Ιανουαρίου η απόφαση του δικαστηρίου

Δίκη θανάτου Μελίνας: Αιφνιδιαστική τροπή – Γιατί διέκοψε το δικαστήριο ενώ αναμενόταν η απόφαση

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις