Δίκη προπονητής ιστιοπλοΐας: Σε κλάματα ξέσπασε η 21χρονη Αμαλία – Τι κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης

προπονητής

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεχιστεί δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό 12χρονης αθλήτριας του με την απολογία του.

Φορτισμένη συναισθηματικά κατέθεσε σήμερα για δεύτερη φορά η 21χρονη Αμαλία που κατήγγειλε το βιασμό της από τον προπονητή της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 12 ετών.

Το κορίτσι που είχε κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση, φέρεται να ρωτήθηκε εκ νέου για το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, ενώ κατά την έξοδό της από τη δικαστική αίθουσα, όπου κατέθετε για περισσότερες από δύο ώρες, ξέσπασε σε λυγμούς, με την οικογένεια και τους φίλους της να τρέχουν στο πλευρό της.

Στη συνέχεια, κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι» είπε ο πρώην γραμματέας του δ.σ. Η τοποθέτησή του για την απομάκρυνση του προπονητή, οδήγησε στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον πατέρα της καταγγέλλουσας.

Μάρτυρας: Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού – γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.

Εισαγγελέας: Πως επιτρέψατε όλοι να φύγει ένας τόσο καλός προπονητής;

Μάρτυρας: Αφού ήταν ιδιαίτερες οι σχέσεις…

Εισαγγελέας: Επαναλαμβάνετε ότι ήταν ενήμεροι μέσω άλλου μέλους και από συμβούλιο;

Πατέρας: Ναι. Ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο.

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο.

Κατά την υποβολή του αιτήματος περί κεκλεισμένων των θυρών, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Θεόδωρος Μαντάς χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα σχόλια, που προσβάλλουν την 23 ετών πορεία του αλλά και τη στάση του στην παρούσα δίκη, καταλήγοντας: «Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβα: Μήνυση για βιασμό κατέθεσε ο πατέρας της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη σε βάρος του ταξιτζή και κατά της μητέρας του κοριτσιού για θανατηφόρα έκθεση

Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες: «Κράτος και βία»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις