Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η αθλήτρια – Αρνείται τις κατηγορίες ο προπονητής

Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα για την κατάθεση της αθλήτριας χωρίς δημοσιότητα – Έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε σε ηλικία 11 ετών – «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία του βιασμού», δηλώνει ο προπονητής – Είναι η πρώτη δίκη για το ελληνικό MeToo
Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η 22χρονη αθλήτρια που κατήγγειλε τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα για βιασμό της, όταν η ίδια ήταν μόλις 11 ετών.

Το δικαστήριο έλαβε τη παραπάνω απόφαση, μετά από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε στο ακροατήριο η πλευρά της 22χρονης.

 

Σοφία Μπεκατώρου
Σοφία Μπεκατώρου

Χαρακτηριστικά η δικηγόρος της νεαρής γυναίκας, Κλειώ Παπαπαντολέων ανέφερε στο ακροατήριο:

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της».

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ η υπεράσπιση του 39χρονου κατηγορούμενου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του θύματος.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία του βιασμού»

«Την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος προπονητής λαμβάνοντας το λόγο στο ακροατήριο.

Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισαν και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις