Δίκη Πισπιρίγκου Live: Υψηλοί τόνοι και μηνύσεις- Σε εξέλιξη η κατάθεση Ηλιάδη

Πισπιρίγκου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην Αθήνα, Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

του Νίκου Νικολετάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Οι τόνοι ανέβηκαν νωρίτερα όταν ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε τον μάρτυρα γιατί προσήλθε με τρεις δικηγόρους πράγμα από προκάλεσε την αντίδραση της έδρας. Η πρόεδρος είπε στον κ. Ηλιάδη να μην απαντήσει στην ερώτηση καθώς είναι άσχετη με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας αγορεύοντας στο δικαστήριο αναφέρθηκε στις καταθέσεις των γιατρών και είπε ότι κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Χασαπόπουλου τον οποίο αποκάλεσε ψευδομάρτυρα.

Ηλιάδης: Οι παιδικές καρδιές δεν πωλούνται, δωρίζονται
Προτού ξεκινήσει η δίκη, ο επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου στο Ρίο δήλωσε ότι “οι παιδικές καρδιές δεν πωλούνται, δωρίζονται”.

“O Αλέξης Κούγιας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά “έφυγαν” είτε από φυσικά αίτια είτε από ιατρικά λάθη”, προσέθεσε ο θεράπων ιατρός της Τζωρτζίνας.

“Θα είμαι στο πλευρό της Τζωρτζίνας, πάντα”, τόνισε ο ίδιος. Επιπλέον, ο δρ. Ηλιάδης είπε: “Ήρθα εδώ για να καταθέσω τον καθαρά ιατρικό μου λόγο. Θα συνεχίσω να είμαι η “φωνή” της Τζωρτζίνας και του κάθε παιδιού”.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για εμπόριο οργάνων, απάντησε πως: “Οι καρδιές των παιδιών δεν πωλούνται, αλλά δωρίζονται”, τονίζοντας ότι “το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί το τι ακριβώς συνέβη κατά την επίμαχη περίοδο που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού”.

Πυρά Κούγια κατά των γιατρών
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Κούγιας, δηλώνοντας για τον κ. Ηλιάδη και τους θεράποντες ιατρούς ότι: “Διακρίνεται για τον ποιητικό του λόγο. Και όσοι γιατροί έχουν έλθει έως τώρα, μου δίνουν την εντύπωση ότι διαβάζουν ένα συγκεκριμένο ποίημα”.

Παράλληλα, ο ποινικολόγος είπε πως: “Ο κ. Ηλιάδης, παρότι μάρτυρας, προσέρχεται στο δικαστήριο με τρεις δικηγόρους”.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της δίκης :

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις