Δίκη Λιγνάδη: Ξέσπασε σε κλάματα ο μηνυτής – “Αναπαράσταση” του βιασμού ζήτησε ο Α. Κούγιας

Κούγιας

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε από πολιτική αγωγή και υπεράσπιση ο νεαρός Αιγύπτιος άνδρας, ο οποίος καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, το καλοκαίρι του 2015 και ενώ ο ίδιος ήταν ανήλικος, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο 25χρονος αντέδρασε όταν ο Αλέξης Κούγιας τον πλησίασε ζητώντας του να γίνει «αναπαράσταση» της σκηνής του βιασμού που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη το 2015 ενώ ήταν ανήλικος. Ο μάρτυρας έκανε μία κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζητώντας να μην τον πλησιάζει.

«Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί…» είπε ο νεαρός μάρτυρας απευθυνόμενος στον συνήγορο με το κοινό να διαμαρτύρεται λέγοντας: «Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό…».

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να δείξει πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει, όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, να επιστρέψει στη θέση του.

Ο μάρτυρας, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από την πολιτική αγωγή την ώρα που αναφερόταν στις στιγμές που έζησε ξέσπασε σε κλάματα. «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…» ανέφερε έντονα φορτισμένος και έκανε λόγο για «ένα πολύ βίαιο περιστατικό» το οποίο έζησε στην Επίδαυρο. Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να αμυνθεί γιατί είχε «παγώσει». «Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;» αναρωτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Τρέχει η εισαγγελική έρευνα για Μαλένα – Ίριδα

Πάτρα Ραγδαίες εξελίξεις : Εντολή εκταφής του τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις