Δίκη Λιγνάδη: Βίαιη προσαγωγή του 3ου φερόμενου θύματος βιασμού ΔΜ διέταξε το δικαστήριο

Λιγνάδη
Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Βίαιη προσαγωγή του 3ου φερόμενου θύματος βιασμού ΜΔ διέταξε το δικαστήριο. Τι είχε αποκαλύψει το dikastikorportaz για την μήνυση του.

Εντολή για βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο οποίος δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει και δεν εντοπίστηκε ούτε από τον συνήγορο του αλλά ούτε και από την Έδρα που προσπάθησε να τον βρει. Το αίτημα για βίαιη προσαγωγή τού μάρτυρα έγινε από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, το οποίο έγινε δεκτό από τους δικαστές οι οποίοι θέλουν να καταθέσει ενώπιον τους όσα έχει ισχυριστεί στις ανακριτικές Αρχές το φερόμενο θύμα περί βιασμού του το 2018 οπότε ήταν ενήλικος.

Στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν μάρτυρες προτεινόμενοι από τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς δεν μπόρεσε να καταθέσει το τέταρτο φερόμενο θύμα βιασμού, σε χρόνο που ήταν ανήλικος, λόγω συμπτωμάτων covid-19 που εμφάνισε. Ο μάρτυρας προσκόμισε αρνητικό τεστ, ωστόσο για λόγους προστασίας τής δημόσιας υγείας όλες οι πλευρές συμφώνησαν να μην ξεκινήσει σήμερα η κατάθεση του και να προχωρήσει η διαδικασία στις καταθέσεις προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η πρώην σύζυγος του αδελφού τού άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, η οποία δήλωσε απόλυτα βέβαιη πως ο ηθοποιός είναι θύμα σκευωρίας που εξυφάνθηκε και υποκινήθηκε από πρόσωπα στον χώρο της Αριστεράς. «Ξεκίνησε από τον χώρο του θεάτρου και του Εθνικού για να μην είναι ο Δημήτρης στη διεύθυνση και αυτό το εκμεταλλεύτηκε συγκεκριμένος χώρος που το οργάνωσε» είπε η μάρτυρας η οποία εκτίμησε πως η αρμόδια υπουργός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο “επικίνδυνο άνθρωπο” φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί από την υπόθεση.

Η γυναίκα, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής είπε ότι ο Δ. Λιγνάδης ως καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε «έντονη προσωπικότητα και ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα». Αυτό, κατά την μάρτυρα, δεν αρέσει σε κάποιους στον αριστερό χώρο που «είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα».

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως και οι δικαστές και οι εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση των καταγγελλόμενων βιασμών, ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο, η μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν είπε για το δικαστήριο και τις δικαστικές αρχές αλλά για το κίνητρο της υπόθεσης το οποίο αφορά τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ανέφερε επίσης πως κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της δίκης είδε στο δικαστήριο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης είπε πως το γεγονός των κοινών δικηγόρων των μηνυτών ενισχύει την εκτίμησή της περί σκευωρίας από τον χώρο της Αριστεράς. Στη θέση της αυτή, της απάντησε μία εκ των συνηγόρων των φερόμενων θυμάτων λέγοντας «θα εκπλαγείτε εάν δείτε ποια είναι η ιδεολογία μου», με την πρόεδρο να έχει ήδη παρέμβει λέγοντας πως δεν αφορούν τα πραγματικά περιστατικά όσα ανέφερε η μάρτυρας περί των δικηγόρων.

Τι είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz

Η μήνυση-σοκ του ΔΜ για Λιγνάδη: “Είχε στον υπολογιστή του αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και έναν μεσήλικα. Με ζάλισε και με βίασε”

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα μήνυση που κατατέθηκε, την 1η Μαρτίου, σε βάρος του ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη από ενήλικα άνδρα ο οποίος καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο σπίτι του ηθοποιού, τον Νοέμβριο του 2018. Πέραν των όποιων, πραγματικά συγκλονιστικών περιγραφών, καταγράφει ο μηνυτής στο δικόγραφό του εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο ισχυρισμός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του έδειξε στον φορητό υπολογιστή που είχε «πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, του οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση»!

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση. Η αναφορά, όμως, σχετικά με την φερόμενη ύπαρξη πορνογραφικού υλικού (με πρωταγωνιστές ανήλικους και μεσήλικα) σε υπολογιστή του σκηνοθέτη προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές.

Έτσι, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου η 19η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση διέταξε την έρευνα στο σπίτι του κ. Λιγνάδη, στην οικία του αδερφού του Γιάννη καθώς και στο αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα του ηθοποιού. Η αυτοψία διήρκησε περίπου δυο ώρες και στόχος της ανάκρισης πλέον είναι να δει εάν προκύψει κάτι ενδιαφέρον ποινικά από το «ξεψάχνισμα» υπολογιστών και κινητών, παρότι έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την εμπλοκή του ονόματος Λιγνάδη στο ελληνικό #metoo, χρονικό διάστημα ιδιαίτερα μεγάλο, όπως εκτιμά η αστυνομία, να αποκρυβούν σημαντικά στοιχεία. Το παράδοξο της έρευνας όπως, αποκάλυψε η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» σε σχετικό ρεπορτάζ, είναι ότι ο αδελφός του κ. Λιγνάδη, Γιάννης, φέρεται να «απέκρυψε» από τις Αρχές το γεγονός ότι μέρος του αρχείου του προφυλακισμένου σκηνοθέτη φυλάσσεται σε ένα δεύτερο, κοινόχρηστο, υπόγειο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος χώρος να μην είχε ερευνηθεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής!

Η γνωριμία

Στην μήνυσή του ο Δ.Μ. είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την γνωριμία του με τον ηθοποιό την οποία προσδιορίζει χρονικά το Νοέμβριο του 2018, στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Ο μηνυτής, ο οποίος δηλώνει ότι υπήρξε για ένα διάστημα χρήστης ναρκωτικών υποστηρίζοντας ότι απεξαρτήθηκε το 2016 και ζει και εργάζεται στην Ελευσίνα, αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον Λιγνάδη μπροστά από το 51ο Δημοτικό Σχολείο.

«Τον αναγνώρισα αμέσως ως τον πασίγνωστο θεατρικό πρωταγωνιστή και κατευθυνόμενος προς το μέρος του, τον χαιρέτησα. Με ρώτησε αν τον γνωρίζω, του απάντησα, ότι μου είναι γνωστός από το θέατρο και τη τηλεόραση και του είπα, ότι έχουμε και κάποιους κοινούς γνωστούς αναφέροντάς του τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη, τον οποίον γνώριζα από το νυχτερινό κέντρο «ΝΟΤΕΣ», στο οποίο εργαζόμουν ως σερβιτόρος – μετρ, την εποχή που εμφανιζόταν εκεί. Έδειξε ευχάριστη έκπληξη για την κοινή μας γνωριμία, και με την αφορμή αυτή ξεκινήσαμε έναν φιλικό διάλογο. Μετά από λίγο μου πρότεινε να συνεχίσουμε τη κουβέντα μας στο σπίτι του, που βρισκόταν πολύ κοντά», αναφέρει στη μήνυσή του υποστηρίζοντας ότι όταν βρέθηκαν στο σπίτι του ηθοποιού εκείνος του πρότεινε να καπνίσουν μαζί ένα τσιγάρο μαριχουάνας που προμηθεύτηκε, μετά από 10 λεπτά, καλώντας έναν αλλοδαπό.

«Βασιλιάς της σκηνής»

Ο Δ.Μ. επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης άρχισε να του μιλά για την καριέρα αλλά και τις ισχυρές γνωριμίες στην πολιτική και την τέχνη. «Είμαι ο βασιλιάς της σκηνής έχω δικά μου δέκα θέατρα και τα υπόλοιπα στα πόδια μου», μου είπε χαρακτηριστικά, καμαρώνοντας. Εξύμνησε την περιοχή, στην οποία ζούσε, ως συνειδητή επιλογή του, διότι τριγύρω υπάρχουν παντού θέατρα και επειδή είναι μια γειτονιά με έντονο παλμό, στην οποία συχνάζουν πολλοί νέοι άνθρωποι, με τους οποίους του αρέσει να συναναστρέφεται…Ανάμεσα στα άλλα μου ανέφερε και για μία γάτα που λάτρευε και που είχε πεθάνει πρόσφατα, έχοντας φτάσει σε ηλικία 19 χρονών, στην οποία πριν το θάνατό της είχε προσφέρει την καλύτερη δυνατή κτηνιατρική φροντίδα… Κάποια στιγμή μου είπε ότι πρέπει να φύγει, γιατί ήταν επίσημος προσκεκλημένος σε μια εκδήλωση για τον Νέλσον Μαντέλα και μου έδωσε ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 στο σπίτι του, για να συνεχίσουμε τη κουβέντα μας και να γνωριστούμε καλύτερα».

Πορνό

Ο μηνυτής ισχυρίζεται στη μήνυσή του ότι επισκέφθηκε εκ νέου το Δημήτρη Λιγνάδη την επόμενη Τετάρτη. «Μου άνοιξε την πόρτα ημίγυμνος, φορώντας μια πετσέτα μπάνιου γύρω από τους γοφούς του με την δικαιολογία, ότι μόλις είχε βγει από το μπάνιο. Παρατήρησα, ότι στη πλάτη του είχε εμφανείς ουλές και στην σχετική ερώτησή μου, απάντησε, ότι πριν από πολλά χρόνια είχε πέσει θύμα ένοπλης ληστείας και τον είχαν μαχαιρώσει. Μου προσέφερε ουίσκι μάρκας «CARDU» και αυτός έφτιαξε για τον εαυτό του ένα τζιν με τόνικ. Καπνίσαμε ξανά μαριχουάνα… Πάνω σε ένα χαμηλό τραπέζι κρυστάλλινο βρισκόταν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (Laptop), μάρκας HewlettPackard (HP), με μεγάλη οθόνη, χρώματος μπλε, με μαύρο πληκτρολόγιο. Με προσκάλεσε να καθίσουμε μπροστά στο υπολογιστή, άνοιξε έναν ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, το οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο, και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση. Ο μεσήλικας πρωταγωνιστής έφερε στη βάση των γεννητικών του οργάνων, γύρω από το πέος και κάτω από τους όρχεις, έναν μεταλλικό κρίκο. Στο πάτωμα, δίπλα στο τραπέζι, ήταν μία μεγάλη τσάντα. Την άνοιξε και άρχισε να βγάζει από μέσα και να μου επιδεικνύει διάφορα ερωτικά βοηθήματα κάθε είδους και μεγέθους. Μετά άνοιξε και μια άλλη, μικρότερη τσάντα, που επίσης ανασήκωσε από το πάτωμα και ανοίγοντάς την μου επέδειξε μία συσκευή με καλώδια, εξηγώντας μου, ότι είναι βοήθημα για ιδιαίτερα σκληρά σαδομαζοχιστικά «παιχνίδια». Μου ανέφερε, ότι υπάρχει ένας ιδιωτικός χώρος, που βρίσκεται στη περιοχή των Πατησίων, ονομάζεται «Αριάδνη», αν θυμάμαι καλά, ή κάτι παρόμοιο, που ενοικιάζεται με την ώρα και στον οποίο συναντώνται περιστασιακά άτομα σε τέτοιου είδους σαδομαζοχιστικές πρακτικές. Όντας ίδιος ετεροφυλόφιλος ως προς τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή από όλα αυτά, κυρίως όμως και αμηχανία από το γεγονός, ότι ένας τόσο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης, εξέθετε ενώπιον μου, έναν άγνωστό του, την ερωτική του ζωή και τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του…».

Βιασμός

Στη νέα μήνυση Λιγνάδη, ο Δ.Μ. αναφέρει ότι κάποια στιγμή ο ηθοποιός πήγε στην κουζίνα και επιστρέφοντας του έφερε να πιει ένα ακόμη ποτήρι ουίσκι το οποίο εκείνος ήπιε μονορούφι. «Ξαφνικά ένοιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όρασή μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στο καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω. Αντιλήφθηκα τον μηνυόμενο να κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά στη τζαμαρία, γυμνός, και να καπνίζει με τη πλάτη του στραμμένη σε μένα. Επειδή ένοιωθα πόνο στη πρωκτική μου χώρα έβαλα το χέρι μου από κάτω και διαπίστωσα, ότι ήμουν λερωμένος από κόπρανα και κολλώδη υγρά» ισχυρίζεται και συνεχίζει: « Ο μηνυόμενος γύρισε προς εμένα και με μοχθηρό, απαξιωτικό, ψυχρό και επιτακτικό τόνο μου είπε: «Ξύπνησες Μασ’ τα τώρα και φύγε γρήγορα, έχω πολύ δουλεία να κάνω»! Καθώς στράφηκε προς εμένα, είδα ότι φορούσε γύρω από τα γεννητικά του όργανα ένα μεταλλικό κρίκο, ίδιον με αυτόν που φορούσε ο μεσήλικας άνδρας στις πορνογραφικές φωτογραφίες που μου είχε επιδείξει προηγουμένως. Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεών μου, τον ρώτησα «τι έγινε, τι μου έκανες, και αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα, που δεν σ’ άρεσε!». Όρμησα στο μπάνιο για να ρίξω νερό στο πρόσωπό μου, να συνέλθω και να καθαριστώ. Πάνω στον νεροχύτη βρισκόταν ένας δονητής χρώματος ροζ, λερωμένος με κόπρανα. Γύρισα στο σαλόνι και ουρλιάζοντας του είπα «ρε παλιοπούστη, τι μου έκανες ρε καργιόλη» και ταυτόχρονα με όση δύναμη είχα του έριξα ένα πολύ δυνατό χαστούκι. Ήμουν τόσο οργισμένος που παρά την σωματική αδυναμία και την ζάλη που ένιωθα, όρμησα επάνω του για να τον χτυπήσω. Αυτός όμως οπισθοχώρησε και αφού προφυλάχτηκε πίσω από μια καρέκλα, με απείλησε, ότι αν δεν φύγω αμέσως, θα καλέσει την αστυνομία, θα πει ότι αποπειράθηκα να τον ληστέψω και θα με στείλει φυλακή», επισημαίνοντας ότι τρομοκρατήθηκε καθώς πίστεψε ότι κανείς δεν θα λάβει σοβαρά υπόψην την καταγγελία ενός «καταδικασμένου, πρώην χρήστη ναρκωτικών» καθώς «ο μηνυόμενος με τις υψηλές του γνωριμίες και διασυνδέσεις βρίσκεται σαφώς σε σχέση ισχύος απέναντί μου, ότι εύκολα μπορούσε να με παγιδεύσει και να καταλήξω αδίκως στη φυλακή». Ωστόσο, σήμερα δηλώνει ότι κακώς τότε δεν κάλεσε επιτόπου την αστυνομία και δεν απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι πρώτες δηλώσεις του μοντέλου Ελένης Πολυχρονοπούλου μετά την αποφυλάκιση της

Μονεμβασιά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 52χρονος που παρέσυρε στον θάνατο δύο ηλικιωμένους

Η συγκλονιστική συνέντευξη του τρίτου ανθρώπου που μήνυσε τον Δ. Λιγνάδη: «Με υπνώτισε και…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις