Δίκη Κωστόπουλου: «Μπήκε στο καμαρίνι μου και αυνανιζόταν» κατέθεσε η Διδασκάλου – Στο πλευρό του κατηγορούμενου η Μαρία Τζομπανάκη

Κωστόπουλος

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις από ηθοποιούς, άκουσαν οι δικαστές του ΜΟΔ ενώπιον του οποίου δικάζεται για βιασμό σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος.

Η μία κατάθεση, της Μαρίας Τζομπανάκη, που δήλωσε πως ο κατηγορούμενος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, αμφιβάλλοντας αν όντως ισχύουν όσα καταμαρτυρούνται σε βάρος του και η δεύτερη της Κατερίνας Διδασκάλου, η οποία είπε ότι πιστεύει την καταγγέλουσα γιατί βίωσε κάτι αντίστοιχο από τον σκηνοθέτη.

Η κ. Διδασκάλου κατέθεσε πως η κ. Αθανασοπούλου που μήνυσε τον κατηγορούμενο για βιασμό, την προσέγγισε για να καταθέσει εναντίον του. Πρόεδρος: Ήσασταν αυτόπτης μάρτυρας για το περιστατικό που καταθέτει η κ. Αθανασοπούλου σε βάρος του κ. κατηγορούμενου;
Διδασκάλου: Όχι, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι την κοπέλα την πίστεψα. Μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον κ. Κωστόπουλο όταν κάναμε τον «Έρωτα».
Πρόεδρος: Τι σας συνέβη;
Διδασκάλου: Ήμουν στο καμαρίνι μου και μπήκε μέσα. Μου είπε με καυλ@@@@@@ς και αυνανιζόταν μπροστά μου. Ήρθε πάνω μου… εγώ ήμουν με το σουτιέν -στα γυρίσματα τρέχεις να αλλάξεις. Ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενα να μπει στο καμαρίνι ήταν ο σκηνοθέτης. Η θέση του ήταν στο κοντρόλ. Τον απώθησα, προσπάθησε να διεισδύσει. Εκείνη τη στιγμή παραλύεις, δεν το πιστεύεις ότι το ζεις. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις γι’ αυτό, αισθάνεσαι ντροπή, αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως εσύ φταις σε κάτι. Φώναζα, του έλεγα είναι απ’ έξω κόσμος και μου έλεγε «σσσσς…». Τέλος πάντων, μετά έφυγε, γι’ αυτό πιστεύω αυτό που είπε η κοπέλα.
Πρόεδρος: Το καταγγείλατε;
Διδασκάλου: Είπα στο ΣΕΗ ότι αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας και ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να εκλείψουν από το χώρο. Είναι ντροπή για τα νέα παιδιά που πάνε να κάνουν τη δουλειά τους τραβάνε αυτά που τραβάνε.
Πρόεδρο: Γιατί δεν τον καταγγείλατε
Διδασκάλου: Τότε είχα τα τρία παιδιά ήταν πολύ μικρά, ήμουν με τον σύντροφό μου, καμιά φορά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο νιώθεις για λάθους λόγους ένοχος ο ίδιος. Ναι τότε δεν το είπα. Το ανέφερε αργότερα στο ΣΕΗ και η κ. Αθανασοπούλου βρήκε την καταγγελία μου στο ΣΕΗ.
Πρόεδρος: Έχετε ακούσει άλλα περιστατικά για εκείνον;
Διδασκάλου: Ναι έχω ακούσει για την κυρία Γιαννάτου και από άλλους όμως ανθρώπους που λέγανε ότι ήταν δυσάρεστος άνθρωπος.
Πρόεδρος: Έχετε ακούσει να κάνει σχόλια ο ίδιος σε άλλους;
Διδασκάλου: Έκανε χοντρά σχόλια γενικά. Σε εμένα όμως δεν είχε κάνει και γι’ αυτό δεν περίμενα αυτή τη συμπεριφορά, είχα γνωρίσει τη γυναίκα του, τα παιδάκια του.

Στην δική της κατάθεση η κ. Τζομπανάκη είπε πως ο σκηνοθέτης είναι συνεργάτης της και πως “ήταν κατάπληκτος” όταν έγινε η καταγγελία σε βάρος του. Η μάρτυρας περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν πολύ καλό επαγγελματία και πολύ καλό άνθρωπο

Πρόεδρος: Εκμεταλλευόταν τη θέση του;

Τζομπανάκη: Ποια θέση του; Έχουμε casting director.

Πρόεδρος: Η καταγγελία της κοπέλας;

Τζομπανάκη: Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δε θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο.

Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο.

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;

Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε η αλογόμυγες».

Η μάρτυρας με την οποία υπήρξε μία ένταση σε ερωτήσεις της πλευράς υποστήριξης της κατηγορίας ανέφερε ότι ” Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε η αλογόμυγες»..”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη σκηνοθέτη: «Δέχθηκα παρενόχληση από τον Κωστόπουλο» κατέθεσε η ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου

Δίκη Πισπιρίγκου για Μαλένα – Ιριδα: Διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 8 Απριλίου 2024

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις