Δίκη για το Μάτι: «Δεν υπήρχαν επαρκή μέσα» – Τι κατέθεσαν ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής

Δίκη για Μάτι

Συνεχίζεται η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τις απολογίες τριών ανώτερων στελεχών της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, καταθέτουν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη, ο Διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Αθηνών και Διοικητής Πυροσβεστικών δυνάμεων Ανατολικής Αττικής.


Δύο ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, χαρακτήρισαν ως πολεμικό συμβάν τη συγκεκριμένη φωτιά.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη μάλιστα είπε ότι αν και ήταν καπετάνιος στον πόλεμο στον Περσικό, στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκε.

«Στη φωτιά στο Μάτι ήμασταν εμείς και εμείς» είπε, ενώ υπεραμύνθηκε όλων των ενεργειών του λέγοντας ότι δεν υπήρχαν επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση της φωτιάς.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Αθηνών τόνισε ότι δεν υπήρχε ενδεδειγμένη οδός διαφυγής για τους ανθρώπους και γι’ αυτό δεν δόθηκε εντολή, δεν υπήρξε εισήγηση για οργανωμένη απομάκρυνση.

Τα αποτελέσματα θα ήταν εφιαλτικά, υποστήριξε, καθώς όπως αποδείχτηκε ακόμη και η θάλασσα δεν ήταν ασφαλές σημείο για να φτάσουν οι πολίτες, γι’ αυτό και κάποιοι κάηκαν στην παραλία.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ακόμη και όσοι ξεκίνησαν για να φύγουν εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να καούν στα οχήματά τους.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις