Δίκη Φιλιππίδη: Άρχισε η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού

Με την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας η οποία έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών, συνολικά, γυναικών συναδέλφων του.

Το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον ηθοποιό ότι τη βίασε, με την οποία είχε ξεκινήσει η δίκη.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα που καταθέτει αυτή την ώρα έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2010 μέσα στο θέατρο «Μουσούρη» και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Με ανοιχτές τις θύρες του δικαστηρίου και με τους δημοσιογράφους παρόντες, η εν λόγω ηθοποιός αναμένεται να υποστηρίξει όσα είχε καταθέσει και στις αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που είχε προηγηθεί. Όπως είχε πει, ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε να αντικαταστήσει κάποιον ηθοποιό στο έργο που ανέβαζε τότε και μέσα στο καμαρίνι του της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η ηθοποιός έχει περιγράψει: «… Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…». Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις