Δικαστήρια-Εισαγγελίες: Τι μέτρα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επίπεδα συναγερμού

δώρων

Τα επίπεδα συναγερμού λόγω κορωνοϊού έχουν εφαρμογή πλέον και στα δικαστήρια για τα οποία τέθηκαν νέοι κανόνες σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4709/23-10-2020. Τα μέτρα που αναφέρονται στην ΚΥΑ αφορούν δικαστήρια, εισαγγελίες, έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία καθώς και τα κτηματολογικά γραφεία.

Έτσι, αναλόγως με το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής, δηλαδή εάν βρίσκεται σε «πράσινο», «κίτρινο», «πορτοκαλί» ή «κόκκινο» επίπεδο, οι αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ακολουθούν και αυτές συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Έτσι, για παράδειγμα μία υπηρεσία σε περιοχή στο «πράσινο» μπορεί να δέχεται έως 40 άτομα σε μία δικαστική αίθουσα, ενώ εάν βρεθεί στο «κόκκινο» οι παριστάμενοι στην αίθουσα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 15 άτομα.

Η χρήση μάσκας εννοείται πως είναι υποχρεωτική – ανεξαρτήτως επιπέδου – όπως και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί» ή το «κόκκινο» επίπεδο, τότε τα μέτρα μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην προσωρινή αναστολή κάποιων εργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα δεδομένα, υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες καλούνται να λάβουν οι διοικήσεις. Μεταξύ όσων προβλέπονται στην ΚΥΑ, είναι η χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών από όλους τους συναλλασσόμενους όπου αυτό είναι εφικτό.

Δείτε το ΦΕΚ  εδώ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις