Δικαστικό Βούλευμα: Η ανοίκεια επίθεση Λιγνάδη προς μηνυτές και μάρτυρες, ο χαρακτηρισμός “αναξιόπιστοι βρωμιάρηδες” και το σκεπτικό κόλαφος

βούλευμα Λιγνάδης

Οι πραγματικά απίστευτοι διάλογοι οι οποίοι έλαβαν χώρα μέσα στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση, μεταξύ της δικαστικής λειτουργού και του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, συνήγορου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, καταγράφονται στο υπ’ αριθ. 1172/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που αποκαλύπτει σήμερα το dikastikoreportaz.gr.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Ο διάλογος, όπως καταγράφεται και στην αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που κατέθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης και τελικά απορρίφθηκε, είναι πραγματικά συγκλονιστικός καθώς μηνυτές αλλά και θύματα χαρακτηρίστηκαν ως “αναξιόπιστοι βρωμιάρηδες”! Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της 5ης Μαρτίου 2021 όταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ο κ. Κούγιας βρισκόταν για άλλη υπόθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και συγκεκριμένα στο κτήριο 9 όταν αντιλήφθηκε ότι ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας κατέθετε ο Σ.Σ. ο οποίος φέρεται να βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015. Στην αίτησή εξαιρεσής του ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ο δικηγόρος του άκουσε την ανακρίτρια να υπαγορεύει την κατάθεση του νεαρού άνδρα. Τότε ο κ. Κούγιας είπε στην ανακρίτρια σε έξαλλη κατάσταση και με ανοικτή την πόρτα του γραφείου της:

  • «Τι είναι αυτά που κάνεις; Κρατάς έναν αθώο άνθρωπο στη φυλακή και αντί μετά από αυτά που επιβεβαιώθηκαν από την απολογία του να ενεργοποιήσεις το 291, συνεργάζεσαι με όλους αυτούς τους αναξιόπιστους βρωμιάρηδες, αλλάζεις τις καταθέσεις τους κάθε μέρα και όλα αυτά που κάνεις είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη.
  • Εκείνη του απάντησε: «Περάστε έξω από το γραφείο μου», αλλά εκείνος της είπε «Όχι, δεν φεύγω, φώναξε την αστυνομία να μου κάνεις μήνυση». Τότε εκείνη τον άφησε μόνο στο γραφείο με τη γραμματέα της και έφυγε προς την έξοδο, αλλά ο κ. Κούγιας την ακολούθησε λέγοντας της τα ίδια, δηλ. να φωνάξει την αστυνομία, για να του κάνει μήνυση. Η καθ’ ης μετέβη στο κτίριο 6, στο γραφείο της Προϊσταμένης, η οποία όμως έλειπε, και εκεί τελείωσε και το επεισόδιο…

Επίθεση στον Ν.Σ. 

Την ίδια στιγμή από το βούλευμα-ντοκουμέντο το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του dikastikoreportaz.gr καταγράφονται και οι πραγματικά απίστευτες επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω της αίτησης εξαίρεσης και κατά συγκεκριμένων μαρτύρων. Ένας από αυτούς είναι και ο Ν.Σ. ο οποίος πρώτος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα mag2020.gr όπου φωτογράφιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως τον κακοποιητή του. Την κατάθεση του Ν.Σ. στην ανακρίτρια είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz.gr.

Ο ηθοποιός από την πλευρά του στα δικόγραφα που κατέθεσε τον χαρακτήρισε ως άνθρωπο χωρίς “ηθικές αναστολές!”, χωρίς την παραμικρή σοβαρότητα (!) αναφερόμενος σε πολλές ξεδιάντροπες γυμνές φωτογραφίες που έχει στο προφίλ του στο facebook. “Eίχε αναρτήσει πολλές ξεδιάντροπές γυμνές φωτογραφήσεις του, στις οποίες καλύπτει τα επίμαχα μέρη του σώματος του με μηλόπιτα και μήλα, εκτός από τα οπίσθια του, τα οποία δεν έχει πρόβλημα να επιδεικνύει, ενώ δεν διστάζει να φωτογραφίζεται έχοντας στο στόμα του μια ολόκληρη μπανάνα και ένα κεράσι, παραπέμποντας σε συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη, αλλά και να συνοδεύει αυτές τις φωτογραφίες του με χυδαία συνθήματα, όπως το κώλος μου δεν έχει σιλικόνη, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Οι εν λόγω φωτογραφίες προσκομίστηκαν από εμένα με το από το 10.3.2021 υπόμνημα-αίτηση μου” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σκεπτικό-κόλαφος 

Στην αίτησή εξαίρεσης της ανακρίτριας ο ηθοποιός επικαλείται τρεις λόγους:

  1. Ότι κακώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ένταλμα προσωρινής κράτησης με παράλληλη παράλειψη διενέργειας ανακριτικών πράξεων που θα συνηγορούσαν υπέρ της αθωότητάς του,
  2. Ότι η δικαστική λειτουργός δεν ικανοποίησε τα δίκαια, όπως τα χαρακτηρίζει, αιτήματά του για την αναζήτησή της αλήθειας και δεν τον αποφυλάκισε αυτεπάγγελτα παρά την απόδειξη της αθωότητάς του (!) και
  3. επειδή αρνήθηκε να του χορηγήσει (όπως και στους δικηγόρους μηνυτών και μαρτύρων) αντίγραφα της δικογραφίας σε διάστημα συντομότερο από την παρέλευση ενός μήνα.

Μάλιστα στο βούλευμα καταγράφεται και η αντίδραση της πλευράς Λιγνάδη στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 3 αλλά και στις 6 Μαρτίου (η δεύτερη ύστερα από αποκάλυψη της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”) στο διαμέρισμά του αλλά και στην αποθήκη του! Μάλιστα δηλώνει ότι δεν γίνεται αντιληπτό τι θα μπορούσαν να προσφέρουν οι έρευνες για δυο αμφισβητούμενες πράξεις βιασμού που φέρονται να τελέστηκαν πριν από 5 και 10 χρόνια.

Από την πλευρά τους πάντως οι δικαστές του Συμβουλίου με σκεπτικό-κόλαφο απορρίπτουν έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του προφυλακισμένου ηθοποιού. Όπως επισημαίνουν η συμπεριφορά τόσο του κ. Λιγνάδη όσο και του κ. Κούγια και κυρίως όσα εκστόμισε ο ποινικολόγος σε βάρος της ανακρίτριας εκτός από ποινικά αδικήματα που συνιστούν παράλληλα και πειθαρχικές παραβάσεις«δεικνύουν πρόθεση του αιτούντος – κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την διαδικασία και να εκφοβίσουν την κ. Ανακρίτρια ώστε να απέχει από τον χειρισμό της συγκεκριμένης ανακριτικής δικογραφίας, σκοπό στον οποίο κατατείνουν και οι αναφερόμενες από τον αιτούντα – κατηγορούμενο από 03-03- 2021 και από 10-03-2021 πειθαρχικές αναφορές ενώπιον της Προέδρου του Αρείου Πάγου και της Επιθεωρήτριας Αρεοπαγίτη για το Πρωτοδικείο Αθηνών αντίστοιχα, καθώς και να της υποδείξει καπιτακτικά τον τρόπο που επιθυμεί ο αιτών – κατηγορούμενος να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση, για τον οποίο (τρόπο διενέργειας κύριας ανάκρισης) προβλέπουν συγκεκριμένες διατάξεις του Κ.Π.Δ., αττως και για την περίπτωση διαφωνίας του κατηγορουμένου με τις ανακριτικές ενέργειες και την ικανοποίηση ή μη των αποδεικτικών του αιτημάτων. Σημειωτέον δε ότι επί της ανωτέρω ανακριτικής δικογραφίας η προαναφερόμενη Κ. Ανακρίτρια έχει διενεργήσει πληθώρα ανακριτικών πράξεων (ακόμη και κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου στην κρινόμενη αίτησή του) σε σύντομο χρονικό διάστημα, προς τον σκοπό συλλογής των αποδεικτικών μέσων και αναζήτησης της ουσιαστικής αλήθειας, έστω και εάν ο αιτών διαφωνεί με την σκοπιμότητα των ανακριτικών αυτών ενεργειών”.

Δείτε εδώ το βούλευμα 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις