Διευθύνων Σύμβουλος αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού αναπάντεχα κατηγορούμενος στην χώρα μας για υπόθεση απάτης πιστωτικών καρτών

δικάσιμος

Στις 26/12/2018 έλαβε χώρα στην Αθήνα μια ακόμα συνηθισμένη απάτη με χρήση κλεμμένης πιστωτικής κάρτας, από αυτές που δυστυχώς συμβαίνουν πλέον συχνά.

Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης έκανε χρήση πιστωτικής κάρτας που δεν του άνηκε και προέβη σε διαδικτυακές αγορές ποσών 126,25 ευρώ, 498,68 ευρώ, 0,67 ευρώ και 1.400 ευρώ από ελληνικές εταιρείες του Διαδικτύου.

Οι αγορές όμως ουδέποτε ολοκληρώθηκαν καθώς η Τράπεζα έγκαιρα ακύρωσε τις άνω συναλλαγές.

Μετά από μήνυση του νόμιμου κατόχου της πιστωτικής κάρτας, την υπόθεση ανέλαβε η προανάκριση που ανέλαβε να βρει το δράστη της απόπειρας απάτης. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται φυσιολογικά και αναμενόμενα.

Οι υπεύθυνοι της προανάκρισης στην προσπάθεια τους να παρακολουθήσουν το ηλεκτρονικό ίχνος του δράστη, εντόπισαν την ηλεκτρονική διεύθυνση IP Address, από όπου επιχειρήθηκαν οι αγορές στο Διαδίκτυο.

Η άνω ηλεκτρονική διεύθυνση χρησιμοποιούσε σύνδεση υψηλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο VPN (Virtual Private Network), με πάροχο τη διεθνούς φήμης εταιρεία υψηλής τεχνολογίας “VPNetworks”.

Η άνω τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Ορλάντο Φλόριντας ΗΠΑ αποτελεί πάροχο συνδέσεων υψηλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο εικονικού ιδιωτικού δικτύου “VPN-Virtual Private Network”, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ετήσια κέρδη περίπου 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η προανάκριση αντί να ανεύρει τον πραγματικό δράστη που έκανε χρήση της σύνδεσης και επιχείρησε τις αγορές, έχρισε ως κατηγορούμενο τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πολυεθνικής εταιρείας “VPNetworks”.

Τούτο έγινε καθώς έπαψε να αναζητεί το πραγματικό δράστη της πράξης και ενοχοποίησε την ιδιοκτησία της εταιρείας του παρόχου της σύνδεσης. Σχηματικά δηλαδή αντί να συλλάβει το δράστη που πυροβόλησε σε ανθρωποκτονία, ενοχοποίησε την εταιρεία κατασκευής του όπλου.

Ως αποτέλεσμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της διεθνούς εταιρείας να βρίσκεται αναπάντεχα κατηγορούμενος στην Ελλάδα με κατηγορίες περί απάτης κλπ.

Την υπεράσπιση του έχουν αναλάβει ο Έλληνας ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης καθώς ο Αμερικανός δικηγόρος, πρώην ομοσπονδιακός Εισαγγελέας στις ΗΠΑ, Vincent Citro.

δικαστηρίωνΟ Έλληνας συνήγορος του Αμερικανού Διευθύνοντα Συμβόλου Αλέξης Αναγνωστάκης υπογραμμίζει το αδιανόητο της κατηγορίας. Ας φανταστεί κανείς πόσο αδιανόητο είναι στην περίπτωση μιας εξαπάτησης δια του τηλεφώνου, οι αρχές να καταστήσουν κατηγορούμενο και να συλλάβουν τον Διευθύνοντα Σύβουλο του Παρόχου πχ ΟΤΕ.

Πρόκειται για έντονα ατυχή κατηγορία που εκθέτει τον τρόπο διερεύνησης των υποθέσεων στην Ελλάδα και ταλαιπωρεί χωρίς λόγο, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, ανθρώπους υψηλής αξίας και δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Λιγνάδη: «Ο αδερφός μου έπεσε θύμα σκευωρίας» είπε ο Γιάννης Λιγνάδης – Δ. Παναγιωτάκης: Αυτοί οι τύποι είναι “β@ζ@τες”

Κρήτη – Φονικό στο Μυλοπόταμο: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος – Τι είπε στην απολογία του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις