Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του ‘21

Ελεγκτικού

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 έτη από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα οργανωθεί διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, ώρα 11.00 στο κανάλι του Δικαστηρίου στο Youtube. Ομιλητές θα είναι ο κύριος Θεόδωρος Δεβενές, υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Το Λογιστικό και Ελεγκτικό Συμβούλιο της Καποδιστριακής Πολιτείας 1829-1831» και η κυρία Ιωάννα Τετώρου, υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Το Ελεγκτικό Συνέδριο την πρώιμη μετεπαναστατική περίοδο». Θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κύριος Ιωάννης Σαρμάς.

Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστούν ιστορικά στοιχεία, που μαρτυρούν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, εκ των μακροβιότερων θεσμών του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, αποτελεί δημιούργημα της Καποδιστριακής Πολιτείας και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1829 προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, ασκώντας ανεξάρτητο έλεγχο και εποπτεία στα δημόσια οικονομικά.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: https://www.youtube.com/channel/UCCV2-H4Xbq7TblOnE7uwoug

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεπιμέλεια: Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο (πίνακες)

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τις παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις