“Χρυσές θυρίδες”: Ο αμύθητος θησαυρός που έκανε φτερά (φωτογραφίες)

"Χρυσές Θυρίδες"

Σοκ προκαλεί, χωρίς υπερβολή, η αξία των αντικειμένων που φέρονται ότι κλάπησαν από τις “χρυσές θυρίδες” γνωστής συστημικής Τράπεζας του Ψυχικού. Στο βαρύ κατηγορητήριο το οποίο συντάχθηκε σε βάρος του Βασίλη Γκουρούση, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καταγράφονται λεπτομερέστατα όλα τα τιμαλφή αλλά και τα μετρητά που έκαναν…φτερά από τις τέσσερις θυρίδες.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Πανάκριβα ρολόγια Rolex και Cartier, χρυσά δακτυλίδια, αλυσίδες 24 καρατίων, συλλεκτικά κοσμήματα, μονόπετρα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από γνωστούς Οίκους και βέρες από μπαγγέτες brilliant, είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που κατέθεσαν ότι εκλάπησαν οι τέσσερις παθούσες. Η συνολική αξία (μετατρητών και τιμαλφών) των αντικειμένων που εκλάπησαν υπολογίζεται σε 10.000.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι τα “θύματα” προσκόμισαν στις Αρχές φωτογραφίες αλλά και αποδείξεις από τις αγορές τους.

Σύμφωνα με φωτογραφίες-ντοκουμέντα αλλά και τις καταθέσεις που αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr από την πρώτη παθούσα, επιχειρηματία, φέρεται ότι εκλάπησαν 42.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και 46 τιμαλφή τα οποία κοστολογούνται αντί 3.000.000 ευρώ. Ανάμεσά τους ένα γυναικείο ρολόι του γνωστού οίκου Bvlgari, ένα ρολόι Cartier baignore με brilliant, δυο πεταλούδες vancleef και πολλά ακόμη.

Βάσει όσων δήλωσε η δεύτερη παθούσα Α.Μ. εκλάπησαν 1.000.000 ευρώ μετρητά, λίρες Αγγλίας αξίας 5.000 ευρώ και 69 κοσμήματα και τιμαλφή των οποίων η αξία δεν μπορεί να προσδιορισθεί. Μεταξύ εκείνων που ξεχωρίζουν είναι ένα χρυσό δαχτυλίδι οβάλ με μύτες και δεύτερο εσωτερικό με 20 παρόμοιου μεγέθους διαμάντια και ένα μεγαλύτερο κεντρικό διαμάντι, ένα χρυσό ρολόι τσέπης (αντίκα) σε χρυσή σκαλιστή θήκη, μια χρυσή λεπτή αλυσίδα λαιμού με ρουμπίνια και διαμάντια σε τέσσερα στρογγυλά, δυο βέρες γάμου και πολλά ακόμη.

Σε ότι αφορά το τρίτο θύμα Α.Α. από την θυρίδα της “εξαφανίστηκαν” 138.000 ευρώ, 18.000 δολάρια ΗΠΑ, 14.700 λίρες Αγγλίας, 16.500 Ελβετικά Φράγκα, 87 χρυσές λίρες, τρια χρυσά νομίσματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς και 200 ακόμη πανάκριβα τιμαλφή συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ.

Τέλος, από την Χ.Τ. δηλώδηκε ότι κλάπησαν 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, έξι ρολόγια Rolex, PATEK PHILLIPE, τρία ρολόγια Bvlgari, κοσμήματα από τις βαπτίσεις των παιδιών της και πολλά ακόμη συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του “θησαυρού”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυρίδες – Β. Γκουρούσης: «Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου υφίστανται αήθη επίθεση και κατασπαράζονται» -Τι προκύπτει από τις καταθέσεις

Π. Κουσουλός: “Μαρτυρία – κατάθεση ψυχής από τον Χρίστο Χ.” – Οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις