Χρ. Σπίρτζης: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του ΑΠ σχετικά με το δημοσίευμα της ΕφΣυν

Σπίρτζης
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης (Κ) , μαζί με την Χαρά Καφαντάρη (Α) και τον Διονύση Χαράλαμπο Καλαματιανό (Δ) , φθάνει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά γραπτών μηνυμάτων στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής , Πέμπτη 8 Ιούλιου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο Χ. Σπίρτζης κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μήνυση για τη φερόμενη είσοδο 4 ατόμων της Φενέρμπαχτσε, τα οποία ήταν επιρρεπή σε COVID-19.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού, σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που αναφέρει ότι με εντολή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, φέρεται να πέρασαν, ενώ είχαν πυρετό, από το αεροδρόμιο, 4 άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενέρμπαχτσε.

Όπως επισημαίνεται στην μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με την μήνυση, «το σύστημα αυτό, δεν δρα ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, αλλά έχει σαφή διαβάθμιση μεταξύ κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων και των ανωτέρων αυτών, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας».

Ο κ. Σπίρτζης παράλληλα, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία για την προστασία από την πανδημία, καθώς και άρθρα του Ποινικού Κώδικα, όπως είναι το 285 περί παράβασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και το 259 περί παράβασης καθήκοντος.

Διευκρινίζεται ότι χθες, ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για το επίμαχο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις