Χάσαμε την ειρήνη λόγω αναθεωρητισμού

πυρκαγιές

Ο Πούτιν, ως νέος Χίτλερ, λόγω του αναθεωρητισμού του, στέρησε τον πλανήτη από το μεγαλύτερο αγαθό: την ειρήνη. Για εμάς τους Έλληνες, η μεγάλη τραγωδία είναι πως τον Πούτιν με το διάγγελμα «δεν χωράμε στα σύνορά μας» τον μιμούνται εδώ και χρόνια κατά γράμμα Ερντογάν, Ακάρκαι Τσαβούσογλου.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ότι «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα όπως το 1922» και το χθεσινό παραλήρημά του πως τα σύνορα της καρδιάς μας φτάνουν στην Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική –Σιβηρία εμπερικλείουν τεράστιους κινδύνους, λόγω αναθεωρητισμού. Στα πλαίσια αυτά εδώ και 20 χρόνια εξοπλίζονται ξοδεύοντας δεκάδες δις. Ειδικότερα για τους άχρηστους S-400: 2 δις., ναυπήγηση φρεγατών, για την κατασκευή (από τους Ρώσους) πυρηνικού εργοστασίου με κόστος 25 δις.! Έτσι στερούν από τον λαό το ψωμί και τα στοιχειώδη αγαθά με πληθωρισμό που σπάει τα κοντέρ στο διαστημικό 70%. Κι όλα αυτά εξαιτίας της φαντασίωσης του Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα», με μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το άκρον άωτο της θρασύτητας έρχεται από τον Ακάρ, ο οποίος μας δίνει «συμβουλές» π.χ. «μην εξοπλίζεστε» γιατί αποτελεί κατά τη γνώμη του: μεγάλο οικονομικό βάρος για τους Έλληνες.

Αλίμονο για τον πλανήτη εάν υπάρξει εθισμός στον πόλεμο. Οι πιο πάνω δηλώσεις αναθεωρητισμού πρέπει να πατάσσονται εν τη γεννέσει τους – ακαριαίως και δη αυθημερόν. Αυτές αποτελούν τους χειρότερους οιωνούς, με τεράστιους κινδύνους, αφού προαναγγέλλουν/προετοιμάζουν εισβολή. Δεδομένου ότι το ΥΠΕΞ έχει χαμηλή βαθμολογία στις επιβαλλόμενες ακαριαίες ενέργειες, καλόν είναι να αφυπνιστεί από την μακαριότητα και τον λήθαργο.

Αναμένω από το ΥΠΕΞ να ζητήσει από την ΕΕ επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία πριν να είναι αργά.

Γεώργιος Τρανταλίδης – Δικηγόρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τράγκας: Με νεο δικηγόρο η Μαρία Καρρά

Πάτρα – Κεχαγιόγλου: “Θα αναλάμβανα την Πισπιρίγκου” – “Στην Ελλάδα δικάζει το μικτό μη ορκωτό κακουργιοδικείο του twitter” (video)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις