Χάρης Κονδύλης: Πρόταση για δυνατότητα εμβολιασμών και rapid tests στα δικαστήρια

Χάρης Κονδύλης

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. με τον Συνδυασμό «ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη» Χάρης Κονδύλης με ανακοίνωση του σήμερα αναφέρει ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 13/09/2021 και με συγκεκριμένη πρότασή του στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. είχε ζητήσει να διασφαλιστεί το αφαλές δικονομικά και υγειονομικά άνοιγμα των δικαστηρίων.

«Ενόψει της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων, του μεγάλου αριθμού των ανεμβολίαστων και της γνώσης πλέον ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μπορεί να μεταδώσουν τον ιό σε τρίτους (εμβολιασμένους ή μη), καθώς και της πεποίθησης ότι ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ, ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ θα πρέπει να παρέμβει για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων μας.

Η πρόταση μας για τη δυνατότητα εμβολιασμών από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και μέσα στα Δικαστήρια (π.χ. στο προαύλιο της Ευελπίδων και του Ειρηνοδικείου Αθηνών) θα κάμψει τις όποιες αμφιβολίες, θα λύσει απορίες και θα διευκολύνει δικηγόρους, δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους στους χώρους εργασίας.

Περαιτέρω, θα πρέπει να επανενεργοποιηθεί το μέτρο της διενέργειας ΔΩΡΕΑΝ rapid tests μέσα στους μεγάλους δικαστικούς σχηματισμούς για την προστασία ΟΛΩΝ ΜΑΣ (δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων) εμβολιασμένων και μη, καθώς η εμπειρία μας έχει δείξει ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τον Δικηγορικό Σύλλογο να μεριμνήσει για την ασφάλεια των μελών του και των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία: Καταδικάστηκε 45χρονος για παιδική πορνογραφία

Σε ανωμοτί κατάθεση για σεξουαλικά εγκλήματα κλήθηκε ο 78χρονος παππούς του 8χρονου παιδιού

Βόλος: 26χρονη υποδύθηκε τον άνδρα για να «ρίξει» ανήλικη μέσω Instagram

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις