Βοιωτία: Η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού

αστυνομικός

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Το κλίμα είναι «βαρύ» στη Βοιωτία, μετά τον θάνατο ενός 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από καταδίωξη που ξεκίνησε από την Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι.

Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα, καθώς η βολίδα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ, στον νεαρό δεν διαπιστώθηκαν χτυπήματα στα πλευρά.

Ωστόσο, είχε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες ενδεχομένως να προκλήθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Τέλος, από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήλθε το όπλο στο 17χρονο.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις