Αθώες για το … Φρίξο

πάρκο

Αθώες κήρυξε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, τις τέσσερις νηπιαγωγούς σχολείου των Χανίων, οι οποίες παραπέμφθηκαν σε δίκη κατόπιν μήνυσης γονέα σε βάρος τους επειδή φέρονταν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «παίζω με τον Φρίξο» να ανέφεραν στους μικρούς μαθητές τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων.

Σύμφωνα με την μήνυσή του την οποία κατέθεσε το 2018 ο γονέας υποστήριζε πως από την συγκεκριμένη αναφορά θίγονταν ο ψυχικός κόσμος των παιδιών και η κατηγορία που αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευτικοί ήταν βλάβη ψυχικής υγείας από αμέλεια τελεσθείσα κατά παραυτουργία από υποχρέους.

Την αθώωση των κατηγορουμένων πρότεινε και η εισαγγελέας, σημειώνοντας πως η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων βοηθάει στην αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων.

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων παρέμεναν συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις συναδέλφους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατανέμονται στα δικαστήρια 65 νέες θέσεις δικαστών και εισαγγελέων που δημιουργήθηκαν με τον νόμο 4689/2020

Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο 28χρονων που παρενόχλησαν δύο ανήλικες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις