Άρειος Πάγος: Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη – “Πράσινο φως” στο κόμμα Κανελλόπουλου

Κασιδιάρη

Είναι επίσημο: Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη – “Πράσινο φως” στο κόμμα Κανελλόπουλου από το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου

Τελικά αυτή είναι η απόφαση την οποία και ανακοίνωσε σε δημόσια συνεδρίασή του το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου που αποφάσισε με το σύνολο των μελών του, δέκα τον αριθμό, με βάση τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Η απόρριψη της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη λήφθηκε με ψήφους 9-1.

Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πού αναμένει να κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονταν αρκετά πάνω από το όριο του 3%.

Τους ψηφοφόρους των “Ελλήνων” είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε προς τα πού θα πάνε σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη. Εκεί φαινόταν, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν πού θα πάνε, σε ποσοστό 60%. Ένα 20% δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα, και υπήρχε μετά και μια διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά προς τη ΝΔ ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, γιατί μάλλον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που τους “τιμωρεί”. Οι περισσότεροι θα πήγαιναν στον κ. Βελόπουλο, και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα» τόνισε ο κ. Μαύρος.

«Το πρώτο που διαισθάνομαι είναι ότι οι ερωτώμενοι (σ.σ.: οι ψηφοφόροι των “Ελλήνων”) θα είναι σε αμηχανία, γιατί δεν ξέρω πόσοι θα ενημερωθούν με το… καλημέρα ότι το κόμμα “Έλληνες” δεν είναι διαθέσιμο πια. Ενέχει τον κίνδυνο να πάρουμε απαντήσεις “εγώ θα ψηφίσω… Έλληνες”, κι αυτό το φοβάμαι» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB.

Μετά της 22:00 αναμένεται να ανακοινωθεί και το σκεπτικό της απόφασης.

Σε ανάρτησή του, νωρίτερα, ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει ότι θα αντιδράσει αύριο.

Πριν από λίγα λεπτά ο ΣΚΑΪ ως νέο μαντείο των Δελφών προανήγγειλε και «προφήτευσε» την παράνομη και πραξικοπηματική απόφαση αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές. Έτσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμία κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη στον Άρειο Πάγο…

— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) May 2, 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Οκτώ μήνες φυλάκιση, με αναστολή, στον Ιβάν Σαββίδη για το όπλο στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Στις 20:00 η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόμματα Κασιδιάρη και «ΕΑΝ…»

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις