Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Θεοδωράκη (βίντεο)

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο ισχυρισμός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα «‘θα βραδύνει’ η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μίας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων».
Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ως απαράδεκτη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Θεοδωράκη.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από τον Νίκο Θεοδωράκη.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο ισχυρισμός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα «‘θα βραδύνει’ η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μίας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων».

Επίσης, κατά το δικαστήριο, η αιτούσα «ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Θεοδωράκη του ονόματος «Θεοδωράκης» δεν φτάνει μέχρι του σημείου της παροχής σ’ αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης

Α. Κούγιας: Οι γονείς Άλκη Καμπανού θα επισκεφθούν την ηγεσία του Αρείου Πάγου


Ο Νίκος Θεοδωράκης μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την εν λόγω δικαστική απόφαση.

«Εγώ το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω όσο αφορά στη δικαστικήγ απόφαση, είναι ότι έρχεται να ενισχύσει την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία και όσοι ασχολούνται με το έργο του να με βοηθούν σε αυτό που κάνω. Πιστεύω ότι και η Μαργαρίτα με τη στάση της φαίνεται να έχει κατανοήσει τις επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τιη διαθήκη και να έρθει μία συνεργασία», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Θεοδωράκης.

Ο χρόνος θα βοηθήσει, ώστε να γίνουν όλα όσα επιθυμούσε ο Μίκης, και στη διάδοση του έργου του. Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου να διεκδικήσω κάποιο περιουσιακό στοιχείο, αλλά να διαδώσω το έργο του Μίκη Θεοδωράκη», κατέληξε.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις