Απολογείται αυτή την ώρα ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα – Συγκέντρωση συμπαράστασης εργαζομένων

Βιολάντα

Απολογείται αυτή την ώρα ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης ιδιοκτήτης της εταιρείας Βιολάντα μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση έκρηξης με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Αποστολή Τρίκαλα: Νίκος Νικολετάκης

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων έχουν συγκεντρωθεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα περίπου 60 εργαζόμενοι της εταιρείας σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Τζιωρτζιώτη.

Από την πλευρά της υπεράσπισης γίνεται λόγος για σειρά στοιχείων και νομικών επιχειρημάτων που, όπως υποστηρίζεται, αποσαφηνίζουν το πλαίσιο ευθυνών και συμβάλλουν στον ορθό επιμερισμό τους. Έχει ήδη κατατεθεί μάλιστα υπόμνημα στον ανακριτή, με το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες – γίνεται αναφορά και στις ευθύνες που προκύπτουν από τη σύνταξη, κατάθεση ή και πλημμελή έλεγχο εφαρμογής στις σχετικές μηχανολογικές άδειες, καθώς και τις μελέτες πυροπροστασίας της επιχείρησης από το 2007 και εφεξής. Η υπεράσπιση φέρεται να υποστηρίζει ότι η διερεύνηση οφείλει να λάβει υπόψη όλες τις πτυχές, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες όπου πραγματικά αναλογούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση της ΔΑΕΕ επιρρίπτονται ευθύνες σε 7 τουλάχιστον άτομα (μηχανικοί, μηχανολόγοι, υδραυλικοί και υπάλληλοι Περιφέρειας και Πολεοδομίας). Το επόμενο διάστημα αναμένεται να φανεί ποιοι ακόμη, μεταξύ μηχανικών, μελετητών ή άλλων αρμοδίων, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών αρχών, καθώς και εάν θα προκύψουν νέες ποινικές αξιολογήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη – «Βιολάντα»: Τα «καμπανάκια» στην Επιθεώρηση Εργασίας από τον Ιούλιο και το πόρισμα που “αγνοείται”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις