ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοί στελεχώνουν τη νέα υπερ-εισαγγελία Οικονομικών Εγκλημάτων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr τα  ονόματα που επιλέχθηκαν στη σημερινή  συνεδρίαση  του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την εκλογή των εισαγγελέων και  θα στελεχώσουν τη νέα υπερ-εισαγγελία οικονομικών εγκλημάτων που προέκυψε  από τη συγχώνευση της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς και της Οικονομικής Εισαγγελίας, είναι:

Επικεφαλής της νέας υπέρ-εισαγγελίαςο νυν Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι :

 1. Παναγιώτα Φάκου πρώην προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση παραπομπής των  110 κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή ως το “παραδικαστικό Νο 2”
 2. ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης,
 3. η εισαγγελέας Εφετών Αθανασία Βλάχου,
 4. ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Πιέρρος,
 5. η εισαγγελέας Σταυρούλα Στεφανάτου,
 6. η εισαγγελέας Ελένη Μαυροπούλου,
 7. ο εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, 

Ως επίκουροι (μερικής απασχόλησης) οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προέρχονται οι:

 1. Αντωνία Γεωργίου,
 2. Παναγιώτα Ιωαννίδου,
 3. Ελένη Παπαδοπούλου,
 4. Κωνσταντίνα Κοντογιάννη,
 5. Βελισάριος Χολής,
 6. Μιχάλης Μιχαλόπουλος,
 7. Αικατερίνη Κολιοκώστα

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν:

9. Σοφία Διλποΐδου και η

10. Χαρίκλεια Χοβαρδά.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Μπαρδάκης είναι ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας. Ο Νίκος Ποιμενίδης υπηρετεί στον Πειραιά τέθηκε αναπληρωματικός εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι το ΑΔΣ αποφάσισε και την αντικατάσταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Τζαβέλα ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής με την εισαγγελέα Σταματίνα Περιμένη.

Τίτλοι τέλους για Τουλουπάκη 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θέτει εκτός κάδρου, όπως άλλωστε αναμενόταν, την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία ελέγχεται ποινικά για την αποκαλούμενη “σκευωρία” της Novartis. Η κυρία Τουλουπάκη είχε εκλεγεί στη συγκεκριμένη θέση τον Απρίλιο του 2017 μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου. Η θητεία της είχε ανανεωθεί το 2019, ενώ αναμενόταν να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Οι εισαγγελείς οι οποίοι την αντικαθιστούν θα έχουν να χειριστούν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο δικογραφιών, μεταξύ των οποίων και την υπόθεση Novartis.

Διαβάστε επίσης 

Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμη η διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία όταν οι…

Ανακοίνωση Eισαγγελίας Πρωτοδικών με αιχμές στον Κούγια

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις