Αποκλειστικό: Παραίτηση-βόμβα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Αρχή για το Ξέπλυμα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος! Όπως πληροφορείται το dikastikoreportaz.grτην παραίτησή του υπέβαλλε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης ο οποίος πρόσφατα είχε τοποθετηθεί μαζί με τον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη στην κεφαλή της Ανεξάρτητης Αρχής.

Στην επιστολή παραίτησής του, κατά πληροφορίες, ο κ. Καραγιάννης επικαλείται προσωπικούς λόγους οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του. Σημειώνεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz.gr, με το “καλημέρα” είχαν παρουσιαστεί… αρρυθμίες όχι σε ότι αφορά την λειτουργία της Αρχής για το Ξέπλυμα αλλά σε οικονομικής φύσεως ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με τις απολαβές των επικεφαλής οι οποίοι ως γνωστόν είναι συνταξιούχοι εισαγγελικοί λειτουργοί και εκ του Νόμου, επειδή καταλαμβάνουν έμμισθη θέση είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται. Πάντως η παραίτηση του κ. Καραγιάννη δεν είχε να κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο είναι σε γνώση τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του υπουργείου Οικονομικών.

Πλέον παραμένει ασαφές εάν θα καλυφθεί το κενό του κ. Καραγιάννη ή θα παραμείνει ο κ. Βουρλιώτης ως ο επικεφαλής της Αρχής χωρίς να έχει αναπληρωτή.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Βουρλιώτης όσο και ο παραιτηθείς, πλέον, κ. Καραγιάννης είχαν επιλεγεί από την Αρχή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ως οι αντικαταστάτες της Άννας Ζαϊρη, η θητεία της οποία έληξε στις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για δυο εξαιρετικής ικανότητας εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι αναμένονται να τοποθετηθούν στην ανεξάρτητη Αρχή, μετά και την ενεργοποίηση της διάταξης για ορισμό επί τιμή εισαγγελέα στην θέση επικεφαλής της αρχής για το Ξέπλυμα. Ο κ. Βουρλιώτης, ήταν ο εισαγγελικός λειτουργός που τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προτείνει να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί που ήρθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο δε Παναγιώτης Καραγιάννης τα τελευταία χρόνια ήταν και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του έφερε σε πέρας ουκ ολίγες, μείζονος σημασίας, δικογραφίες.

  • Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις αλλά και μεγάλες αποκαλύψεις στο ανανεωμένο eReportaz.gr 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις