Αποκάλυψη: Ο αργός, διπλός, θάνατος της άτυχης Φαίης

Φαίης

Η συστηματική αδιαφορία των Αρχών, των κρατικών υπηρεσιών αλλά και των νοσοκομείων της χώρας ευθύνεται για τη δεύτερη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου, η οποία βρέθηκε παραπεταμένη, τυλιγμένη με μια κουβέρτα και χωρίς προσωπικά αντικείμενα στην οδό Τύχης 3 στην Αθήνα, 500 μέτρα από την πολυκατοικία-κολαστήριο στην οποία διέμενε.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


• Η δικογραφία αλλά και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν την αδιαφορία των Αρχών


Για τη δολοφονία -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- της άτυχης νεαρής κοπέλας έχουν ήδη παραπεμφθεί και αναμένεται να απολογηθούν αύριο Δευτέρα η αδελφή της, η μητέρα της αλλά και μια κατ’ επίφαση δικηγόρος η οποία την «υιοθέτησε» και εμφανίζεται βάσει των στοιχείων που αποκαλύπτει σήμερα η «Μ» να μετατράπηκε σε δυνάστη της και εντέλει εξολοθρευτή της. Εκείνοι που οφείλουν όμως επίσης να λογοδοτήσουν είναι όλοι όσοι έβλεπαν ένα διαρκές έγκλημα στο σώμα και στην ψυχή της 25χρονης κοπέλας να συντελείται και δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν. Απλώς αδιαφόρησαν. Κορυφαία αναλγησία; Εκείνη των ιθυνόντων του νοσοκομείου «Ελπίς» στο οποίο μεταφέρθηκε η νεκρή Φαίη μέσω ΕΚΑΒ το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 2021 διπλωμένη σε κουβέρτα. Επί ένα μήνα η σορός της νεαρής γυναίκας παρέμεινε ξεχασμένη στον νεκροθάλαμο του νοσοκομείου ως αγνώστου ταυτότητος.

Η εντολή (από τις αστυνομικές Αρχές) για νεκροψία-νεκροτομή δόθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2021, δηλαδή μετά από ένα μήνα. Η διαδικασία υπό τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά, στις 9 Νοεμβρίου 2021. Το πρόσωπο και το σώμα της βρίσκονταν σε σήψη, όπως αποκαλύπτεται από τα σκληρά φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Μ». Αυτό κατά τη δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας, Βούλα Δημητριάδου, δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ο κ. Μπουζιάνης έχασε ευρήματα, καθώς δεν παρατήρησε κακώσεις που θα οδηγούσαν στην εγκληματική ενέργεια!

Η έκθεση

Όπως προκύπτει από την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής την οποία υπέγραψε στις 7 Ιουλίου 2022 ο εν λόγω ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου της Φαίης ήταν «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις – πνευμονικό οίδημα». Όπως επισημαίνει ο κ. Μπουζιάνης διαπιστώθηκε «σήψη προσώπου, πράσινη κηλίδα κοιλίας, διαβροχή άκρων χειρών με αποκόλληση επιδερμίδος και διάσπαρτες εκχυμώσεις διαφόρων ηλικιών εις τα άνω και κάτω άκρα». Επίσης επισημαίνει ότι «παρατηρείται εκδορά εις την εξωτερική επιφάνεια του δεξιού αντιβραχίου, μεταθανάτιες εκδορές εις το πτερύγιο του αριστερού ωτός και ουλή μέση στην υπερομφάλια χώρα». Ωστόσο ο ιατροδικαστής δεν παρατήρησε κακώσεις στο κρανίο, το στόμα και τον λαιμό.

Φαίη

Αδιαφορία

Στο μεσοδιάστημα και πριν από τον θάνατό της η άτυχη Φαίη μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία με εμφανή προβλήματα υγείας. Ωστόσο οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έβλεπαν μια άρρωστη χωρίς να δίνουν καμία σημασία. Και ο Γολγοθάς της συνεχιζόταν. Η άτυχη κοπέλα μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 φοιτούσε σε ΕΠΑΛ. Ήθελε να γίνει βρεφονηπιοκόμος. Η φοίτησή της σταμάτησε λόγω της πρώτης εγκυμοσύνης της. Το 2019 έφερε στον κόσμο και το δεύτερο παιδί της και τον Σεπτέμβριο του 2020 διένυε και την τρίτη κύηση. Επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Αττικόν» με λιποθυμικό επεισόδιο, αλλά οι αρμόδιοι δεν διερεύνησαν την αιτία. Δύο μήνες προτού βρεθεί νεκρή, τον Αύγουστο του 2021, η άτυχη γυναίκα επισκέφθηκε το «Λαϊκό». Έφερε κακώσεις στον αριστερό ώμο και μέσω ακτινολογικού ελέγχου διαγνώστηκε υποκεφαλικό κάταγμα στο αριστερό χέρι. Τη συγκεκριμένη ημέρα διαπιστώθηκε ότι ήταν έγκυος και πάλι, ενώ έφερε τραύματα στο αριστερό μάτι και στον θώρακα.
Δύο μήνες νωρίτερα είχε υποστεί βλάβη στα μάτια και κάκωση στα χείλη, ενώ τον Απρίλιο του 2021 νόσησε από μικροβιακή μόλυνση δεξιού άνω άκρου. Κανείς δεν νοιάστηκε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς προκαλούνταν αυτά τα τραύματα.

Η «δικηγόρος»

Πριν από τον θάνατό της η Φαίη είχε την ατυχία να γνωρισθεί με την κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά, η οποία της συστήθηκε ως δικηγόρος. Η γνωριμία τους έγινε μέσω ενός Αλβανού οδηγού της σπιτονοικοκυράς, ο οποίος φέρεται να την είδε στην περιοχή του Γαλατσίου τη στιγμή που δύο ηλικιωμένοι προσπαθούσαν να τη «φορτώσουν». Ειδοποίησε την εργοδότριά του και εκείνη προσφέρθηκε να… βοηθήσει τη Φαίη, την αδελφή της και τη μητέρα της. Στην κατάθεσή της η διαβόητη σπιτονοικοκυρά υποστήριξε ότι γνωρίστηκε με την άτυχη κοπέλα τον Ιούνιο του 2019 σε μια καφετέρια. Όπως είπε, η Φαίη τους προσέγγισε ζητώντας τους χρήματα και έκτοτε συναντιούνταν στο ίδιο μαγαζί, όπου εκείνη της έδινε φιλοδωρήματα. Αργότερα αποφάσισε να τη σπιτώσει. Παρά το γεγονός ότι η φερόμενη ως δικηγόρος θεωρεί ότι οι καταγγελίες σε βάρος της δεν ευσταθούν και έγιναν από «γείτονες, καλοθελητές και υποκριτές οι οποίοι αγνοώντας τον βίο και την πολιτεία της Φαίης» στράφηκαν εναντίον της και τη στοχοποίησαν από «εμπάθεια, άγνοια και απόλυτη βλακεία», εντούτοις στη δικογραφία περιέχονται ουκ ολίγες μαρτυρίες που κάνουν λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά και ουρλιαχτά τα οποία ακούγονταν από τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Ι. Δροσοπούλου 155. Εκεί όπου διαβιούσε η Φαίη με την «ευεργέτιδά της» και τη Χριστίνα Πίσπα, η οποία τον Μάιο του 2021 «εξαφανίστηκε» για να αποδειχθεί ότι και αυτή τελικά ήταν νεκρή. Σημειώνεται ότι στο ίδιο διαμέρισμα ζούσαν η αδελφή και η μητέρα της Φαίης αλλά και τα ανήλικα παιδιά της.

Περιγραφές-σοκ

Από το υλικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Μ» προκύπτει ότι η συμπεριφορά της Φαίης μετά την εξαφάνιση της Πίσπα άλλαξε. Δεν επικοινωνούσε όπως πριν με τους γείτονες και ήταν μόνιμα με μαυρισμένα μάτια αλλά και μώλωπες σε σημεία του σώματός της. Εικόνα την οποία παρουσίαζε και η Πίσπα πριν από τον θάνατό της. Σύμφωνα με τους μάρτυρες-ενοίκους της πολυκατοικίας, καθημερινά η φερόμενη δικηγόρος κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά τη Φαίη. Τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες προκαλούν σοκ, καθώς η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά φέρεται να φώναζε στην άτυχη γυναίκα «μωρή π@@@να θέλω τα λεφτά, τι τα έκανες, πού τα χάλασες, πήρες τσιγάρα, μωρή», ή «άντε μωρή π@@@να σήκω σε παίρνει τηλέφωνο, σε θέλει τώρα ο Πακιστανός».

Κατά τη δικογραφία, μία από τις πλέον εφιαλτικές στιγμές της Φαίης έλαβε χώρα λίγες ημέρες προτού βρεθεί νεκρή. Σύμφωνα με συγκεκριμένο μάρτυρα, η σπιτονοικοκυρά τη χτυπούσε και της έλεγε «τόσα παιδιά έχεις, θέλεις και άλλο, πρέπει να το ρίξεις…», με το θύμα να απαντάει «κατέβα από πάνω μου, με έσκασες…». Παράλληλα, τα ίδια πρόσωπα κατέθεσαν στις Αρχές ότι τις τελευταίες ημέρες της ζωής της η Φαίη ήταν σοβαρά χτυπημένη, δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει, είχε μώλωπες σε πρόσωπο και μάτια και διογκωμένα χείλη.

Μητέρα και αδελφή

Από το υλικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών προκύπτουν σαφείς ευθύνες και για τη μητέρα και την αδελφή της άτυχης γυναίκας. Συγκεκριμένα, από μαρτυρίες αποδίδεται στην αδελφή της Φαίης ο ρόλος της επιτηρήτριας όταν εκείνη επαιτούσε ή έψαχνε άνδρες, με ένοικο της πολυκατοικίας να έχει καταθέσει ότι τη χτυπούσε και της φώναζε «εγώ θα ζητιανεύω και εσύ θα κοιμάσαι όλη μέρα;».

Καταθέτοντας προανακριτικά η μητέρα της όχι μόνο απέκρυψε όλα όσα φέρονται να συνέβαιναν στο διαμέρισμα-κολαστήριο, αλλά υποστήριξε ότι η άτυχη γυναίκα είχε «μπλέξει σε κάποιο κύκλωμα» και ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών αλλά και κρυψίνους.

Φαίης

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύη Βατίδου: Κατασκεύασε την εκδοχή ο οδηγός ότι δήθεν τους χτύπησα για να εξαναγκάσει τον Α. Κούγια να τον αποζημιώσει

Κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις