Απόφαση στα όρια της πρόκλησης

Άρειος Πάγος

Μια πραγματικά σκανδαλώδης απόφαση συγκεκριμένου τμήματος του Αρείου Πάγου έφτασε στη διάθεσή μου. Η σύνθεση του συγκεκριμένου τμήματος που εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση είναι ένας και ένας, όπως έμαθα. Τι συνέβη;

Του Πέτρου Κουσουλού

Πριν από αρκετά χρόνια υπήρξε δημοσίευμα σχετικά με τις ημέρες και τα έργα συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος θεώρησε εαυτόν θιγμένο και προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια.

Πρωτοδίκως «έσπασε τα μούτρα του» καθώς οι δικαστές έκριναν αφενός ότι δεν υπήρξε κανενός είδους δυσφήμηση και αφετέρου ότι είναι ιερή υποχρέωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να ενημερώσουν το κοινό αλλά και να κρίνουν συγκεκριμένες καταστάσεις.

Ο εν λόγω κύριος λοιπόν, ο οποίος τυγχάνει να έχει ως δικηγόρο πρώην συνδικαλιστή δικαστικό λειτουργό, προσέφυγε στο Εφετείο το οποίο, με μια…καταπληκτική απόφαση επιδίκασε ως αποζημίωση 15.000 ευρώ!

Οι συνάδελφοι του δικαστή όχι μόνο ανέτρεψαν την απόφαση του Πρωτοδικείου αλλά έκριναν το «πλήγμα» το οποίο είχε υποστεί ο συγκεκριμένος ενάγων ώστε οι «πληγές» του μπορούν να επουλωθούν με το συγκεκριμένο ποσό.

Το πλέον εξωφρενικό όμως, βάσει της πληροφόρησης που έχω, είναι ότι και οι αρεοπαγίτες συντάχθηκαν με την άποψη των εφετών συναδέλφων τους και απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης που κατατέθηκε.

Με λογικά άλματα και ακατάληπτο σκεπτικό «δικαίωσαν» τον δικαστή στη συγκεκριμένη διαμάχη, γράφοντα τα ονόματά τους στις «μαύρες σελίδες» του Σώματος.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας ολοένα ολισθαίνει σε ότι αφορά την ελευθερία του Τύπου! Θα επανέλθουμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μύκονος: Τι είπε στην απολογία του ο 32χρονος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του ξενοδόχου

Εφετείο: Ακίνητα, άνδρες escorts και ναρκωτικά πίσω από την εισβολή του 34χρονου με το €1,5 εκατ.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις