Απλήρωτοι οι δικηγόροι Καλαμάτας που συμμετέχουν στη νομική βοήθεια

βοήθεια

Την καθυστέρηση πληρωμής των Δικηγόρων που παρέχουν νομική βοήθεια σε άπορους πολίτες από το κράτος μέχρι και 3 χρόνια καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας μέσω του Προέδρου του Κώστα Μαργέλη. “Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει θέσει και θα θέτει μετ΄επιτάσεως, στο ΤΑΧΔΙΚ το ζήτημα της αναγκαίας επίσπευσης της διαδικασίας εκκαθάρισης και εξόφλησης των οφειλομένων αμοιβών του ΤΑΧΔΙΚ προς τους δικηγόρους που προσέφεραν υπηρεσίες Νομικής Βοήθειας. Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, τούτο καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό.

Μάλιστα, η καθυστέρηση της εκκαθάρισης και εξόφλησης των οφειλομένων αμοιβών είναι πάρα πολύ μεγάλη, υπερβαίνουσα και τρία έτη σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς αυτή τη στιγμή λιμνάζουν χιλιάδες ανεκκαθάριστοι φάκελοι νομικής βοήθειας.

Το χρονίζον αυτό πρόβλημα όχι μόνο πλήττει καίρια τους συναδέλφους αλλά υπονομεύει και το θεσμό της Νομικής Βοήθειας, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με την παροχή έννομης προστασίας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας” είπε ο κ. Μαργέλης και πρόσθεσε:
“Σύμφωνα δε με την νέα νομοθετική ρύθμιση το ήμισυ της αποζημίωσης καταβάλλεται στον δικαιούχο δικηγόρο προ της οριστικής εκκαθάρισης και ο δικηγόρος εκδίδει το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο κατά την είσπραξη του άνω υπολοίπου της αποζημίωσης, μετά την εκκαθάριση και πριν την πλήρη εξόφληση αυτής.Πλην όμως και η νέα νομοθετική ρύθμιση έχει καταστεί γράμμα κενό στην ουσία της, αφού υπάρχουν πάρα πολλές σοβαρές καθυστερήσεις, με συνέπεια την δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων δικηγόρων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποχαιρετά τον Χρήστο Σαρτζετάκη

Δολοφονία Άλκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο – Σε νεοναζιστική φράξια οπαδών οι φερόμενοι δράστες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις