Απίστευτο: Ποινή φυλάκισης 44 ετών για το Γηροκομείο στο Ηράκλειο – Το τελεσίγραφο του ιδιοκτήτη στην Εισαγγελία!

92χρονης

Μια απίστευτη ποινή φυλάκισης, σε σχέση με τις πλημμεληματικού χαρακτήρα διώξεις που είχαν ασκηθεί, και ένα τελεσίγραφο προς την Εισαγγελία, συνθέτουν το σκηνικό που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, σχετικά με την υπόθεση του 60χρόνου ιδιοκτήτη γηροκομείου. Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος είχε συλληφθεί πριν λίγες εβδομάδες, μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του οίκου ευγηρίας αλλά και την κατάσταση της δομής.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, και στον ιδιοκτήτη της Μονάδας, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί, μεταξύ άλλων, δίωξη για έκθεση ανθρώπου σε κίνδυνο, επιβλήθηκε η – πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα – ποινή φυλάκισης των 44 ετών, με εκτιτέα τα 8 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ!

Το εξώδικο στην Εισαγγελία

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει και συνέχεια, καθώς η πλευρά του Γηροκομείου απέστειλε σήμερα εξώδικη πρόσκληση στην Εισαγγελία Ηρακλείου, με ένα τελεσίγραφο!

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Μονάδας λέει στην Εισαγγελία, ότι μέχρι τις 30 Αυγούστου, πρέπει να παραληφθούν οι 30 τρόφιμοι (άστεγοι, άποροι, κλπ) που οι Κοινωνικές Υπηρεσίες είχαν ζητήσει να φιλοξενηθούν στη συγκεκριμένη δομή δωρεάν!

Με λίγα λόγια, επισημαίνει ότι, αφού θεωρείται ακατάλληλος να λειτουργεί το Γηροκομείο “ελάτε να πάρετε τους τρόφιμους που εσείς μου εμπιστευθήκατε να φιλοξενήσω δωρεάν” .

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως στις 11 Ιουλίου, όταν στον οίκο ευγηρίας σε περιοχή περιφερειακά του Ηρακλείου βρέθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου μετά από εισαγγελική παραγγελία και σύμφωνα τη δικογραφία που σχηματίστηκε, διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια, την υγιεινή, την χωροταξία και τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Ως εκ τούτου προχώρησαν στην σύλληψη του 60χρονου ιδιοκτήτη.

πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγνάδης: Μηνύσεις σε βάρος Γερασιμίδου, Ακρίτα και Μενδώνη!

Παρέμβαση Δικαιοσύνης για την κακοδιαχείριση στον Δήµο Αχαρνών μετά την αποκάλυψη της ΜΠΑΜ!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις