Απ. Λύτρας στο dikastikoreportaz.gr: “Θα ανοίξουν κι άλλα στόματα μετά τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου”

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπεί την μια από τις δύο γυναίκες που προχώρησαν σε σχετική καταγγελία για τον παρουσιαστή μίλησε στο dikastikoreportaz.gr:

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

“Μετά την εξέλιξη να παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να γίνει έλεγχος των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών του. Θα δούμε αν προκύψει κάποιο νέο στοιχείο είτε για την εντολέα μου είτε για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.”

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στον διευθυντή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ.Παπακώστα για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βοηθήσει στο να ανοίξουν και άλλα στόματα ,καθώς τα θύματα βλέπουν ότι οι αρχές λειτουργούν γρήγορα”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Βρήκαν πορνό στους υπολογιστές του- Τα πρώτα ευρήματα

Δικαστικό Ρεπορτάζ: Τι θα διαβάσετε στο τεύχος Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί


Νωρίτερα σήμερα ο κ. Λύτρας είχε προαναγγείλει την σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου: «Υποβάλαμε καταγγελία χθες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και επειδή το αδίκημα είναι διαρκές, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει συλληφθεί. Θα πήγαινε μόνος του στις αρχές για να γίνει η σύλληψη του με την αυτόφωρο διαδικασία» ανέφερε αρχικά ο κ. Λύτρας.

Και συνέχισε: «Θα μπορούσε να γίνει και από την πρώτη καταγγελία η σύλληψη. Τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο. Από τη στιγμή που θα γίνει η σύλληψή του και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, εγώ περιμένω να βρει η αστυνομία είτε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του είτε τις συσκευές κινητών τηλεφώνων, για να δούμε τι προκύπτει και από αυτά. Μπορεί να μιλάμε και για άλλα αδικήματα που ακόμα δεν τα γνωρίζουμε».

«Αν υπάρχει οικονομική συναλλαγή που υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ τότε έχουμε κακούργημα. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί. Αλλά από εκεί και μετά, πολλές φορές με τις συσκευές αυτές βγαίνουν και άλλα αδικήματα. Δεν θέλω να γίνω μάντης και να παρεξηγηθώ. Αλλά οι Αρχές οφείλουν να διερευνήσουν και άλλα πράγματα» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Απόστολος Λύτρας: Μπορεί το δικαστήριο να διατάξει την κράτησή του Στάθη Παναγιωτόπουλου
«Μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, και στα πλημμελήματα όταν η ποινή ξεπερνάει τα 3 έτη, υπάρχει περίπτωση το δικαστήριο να διατάξει την κράτηση του κατηγορούμενου. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μηνύσεις, αύριο μπορεί να υπάρχουν και άλλες. Άλλα μιλάμε για ξεχωριστές ποινές, άρα εάν συγχωνευτούν τότε θα είναι σίγουρα παραπάνω από 3 έτη. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν δούμε κάποια στιγμή τον συγκεκριμένο άνθρωπο να είναι και κρατούμενος» τόνισε ο Απόστολος Λύτρας.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις