Ανανεώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ ο Δημήτρης Βερβεσός

Τα πεπραγμένα της θητείας του ως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (2018-2021), καθώς και τις προτάσεις του για το μέλλον της δικηγορίας εν όψει της ανανέωσης της υποψηφιότητάς του για τις δικηγορικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο τέλος του ερχόμενου Νοεμβρίου, παρουσίασε σήμερα το βράδυ ο Δημήτρης Βερβεσός, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ο πρόοδος του ΔΣΑ, μεταξύ των άλλων, επισήμανε: «Η θητεία αυτή που σύντομα ολοκληρώνεται, επηρεάστηκε καταλυτικά από το πρωτόγνωρο καθεστώς πανδημικής κρίσης. Μέσα σε αυτή την τόσο δυσμενή συγκυρία σταθήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας, δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Παρά τις δυσκολίες, τα κεκτημένα για το σώμα και για το Σύλλογό μας είναι, νομίζω, αξιοσημείωτα και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την επαγγελματική μας ζωή, αλλά και τον κλάδο συνολικά». Ακόμη, ο κ. Βερβεσάς ανάφερε:

· Η συλλογική μας δράση ήταν μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις. Με την ίδια αταλάντευτη πυγμή, με την οποία αντισταθήκαμε στον ασφαλιστικό νόμο και στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, με το ίδιο σθένος και την ίδια ομοψυχία αγωνιστήκαμε, αποδοκιμάσαμε τις ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου και την παρωδία των “voucher” και την οικονομική απαξίωση του κλάδου μέσα στην πανδημία και με αντίστοιχη αγωνιστικότητα μαχόμαστε τώρα για την ανατροπή των αλλαγών στην πολιτική δικονομία. Οι δράσεις και οι στόχοι μας δεν έχουν χρώμα. Μόνη έγνοια μας είναι η αναβάθμιση της δικηγορίας, η προστασία του κράτους δικαίου και η υπεράσπιση του δημοκρατικού κεκτημένου.

· Αυτά πράξαμε, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που άλλαξε τις προτεραιότητες και για να τα πετύχουμε «ματώσαμε» με καθημερινή παρουσία και διαρκή διεκδίκηση και σύγκρουση με τις κυβερνήσεις αλλά και τις παθογένειας του συστήματος της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Διοίκησης.

· Ό,τι πετύχαμε δεν ήταν ευγενική χορηγία των κυβερνήσεων αλλά αποτέλεσμα συνεχούς διεκδίκησης.

· Στην προσπάθεια αυτή είχα αρωγούς τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πολλούς συναδέλφους που συνέδραμαν. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

· Δεν προφτάσαμε να υλοποιήσουμε κάποια από αυτά που θέλαμε. Η υγειονομική κρίση έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτό αφού άλλαξε τα προτάγματα και την ατζέντα όχι μόνο σε μας αλλά σε όλη την κοινωνία και τον κόσμο.

· Ασκείται κριτική. Όπου η κριτική ήταν βάσιμη, την αποδεχθήκαμε, αλλάξαμε αποφάσεις και προσαρμοστήκαμε.

· Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι είναι ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός και ιδίως από εκείνους που γνωρίζουν το έργο που επιτελέστηκε και τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελέσθηκε.

· Πολλές φορές αισθανόμουν ότι κάποιοι, ευτυχώς λίγοι ίσως να ήθελαν να αποτύχουμε για να εκπληρώσουν τα προσωπικά τους σχέδια. Δεν τους κάναμε όμως τη χάρη.

· Έκανα και λάθη, ενδεχομένως και να αδίκησα κάποιους με τη συμπεριφορά μου. Δεν έχω πρόβλημα να τα αναγνωρίσω και να ζητήσω μια βαθιά ανθρώπινη συγνώμη. Μόνο οι νεκροί και οι σοφοί είναι αλάνθαστοι.

· Σήμερα είμαι εδώ να σας ζητήσω την εμπιστοσύνη σας και την εκ νέου στήριξή σας, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια.

· Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία που ξεκινήσαμε.

· Να πορευτούμε με καθαρό λόγο, ξεκάθαρες θέσεις και διεκδικήσεις από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

· Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν και είμαι πάντα στο πλευρό σας.

Γι’ αυτό σας ζητώ τώρα να σταθείτε και εσείς δίπλα μου, να συμπορευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για να πραγματώσουμε το κοινό μας όραμα.

Διαβάστε ακόμη

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για τον χειρισμό υποθέσεων από δικηγόρους που αφορούν…

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Παρατηρήσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις