Αλέξης Κούγιας: “Πυρά κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων”

Αναφορές σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του προφυλακισμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε στις 10 το πρωί της Τετάρτης στον Άρειο Πάγο ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν εισέλθει στο κτίριο του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε την υπόθεση πρωτοφανή για τα δικαστικά δρώμενα της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος της ποινικής δικαιοσύνης είναι στο να συμβάλλει σε λήψη δικαίων αποφάσεων και στη διατράνωση της κοινωνικής ειρήνης. “Εγώ βρίσκομαι εδώ γιατί το νόμιμο αντιμετωπίστηκε με συνθήκες λαϊκού δικαστηρίου”, ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

“Το να καταδικάζεις κάποιον πρόωρα και να περάσει φυλακή έστω και μικρό μέρος της ζωής του είναι το αμέσως χειρότερο για έναν άνθρωπο μετά την ανίατη ασθένεια”, επισήμανε ι συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ εξέφρασε την απορία για το πώς δύο “επαρκείς Εισαγγελείς και δύο επαρκείς ανακριτές έπεσαν σε τόσες παραλείψεις και έκαναν τόσο κακή ερμηνεία δικονομικών διατάξεων”, επισήμανε.

Παράλληλα, στηλίτευσε τους χειρισμούς των Αρχών σε αντίστοιχες υποθέσεις, επικαλούμενος τις κλήσεις ηθοποιών και προπονητών στην κατάθεση έγγραφων εξηγήσεων, αναφέροντας ότι αυτό δεν έγινε στην περίπτωσή του εντολέα του, παρά εξετάστηκε και διατάχθηκε η σύλληψη.

“Λυπάμαι που βρίσκομαι εδώ, αλλά σε αυτή την υπόθεση έχει καταρρακωθεί το τεκμήριο της αθωότητας του εντολέα μου”, είπε ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια σπουδαία υπόθεση που έχει πολιτικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο και ότι η κίνηση της κατάθεσης αναφορών σε βάρος όσων χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη. “Ήταν η μόνη επιλογή για να κατοχυρώσω τα δικαιώματα του εντολέα μου”, τόνισε.

Πυρά κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε ατυχείς τις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ μίλησε συνολικά για την πορεία της Ένωσης το τελευταίο διάστημα.

” Έκαναν μια ανακοίνωση που πραγματικά με ξένισε. Χωρίς να γνωρίζει τη δικογραφία και τις παραλήψεις των εισαγγελέων, η κορυφαία ένωση προβαίνει σε ανακοίνωση που είναι στο πλαίσιο μιας σειράς άτυχων ανακοινώσεων που έχει προκαλέσει κύμα ανασφάλειας σε εμάς που είμαστε κάθε μέρα στα δικαστήρια.Κορυφαίοι Εισαγγελείς και δικαστές το λένε επίσης που αποχώρησαν πρόσφατα από την Ένωση”, τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Τέλος, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη.

Διαβάστε επίσης 

Κούγιας: Υπάρχει φθόνος και ζήλια για τον Λιγνάδη από μέλη του…

 

Λιγνάδης-Gate: Κατάλογο με μάρτυρες και εξέταση κινητού ζήτησε ο Βλάχος-Κατ’ αντιπαράσταση…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις