Α.Π.: Παραγγελία του Βασ. Πλιώτα να ερευνηθεί εάν κατά τα πρόσφατα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υποκρύπτονται εγκληματικές οργανώσεις

Πλιώτας

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους Εφέτες Αθηνών και Θεσσαλονίκης στις περιπτώσεις επιθέσεων και ξυλοδαρμών από ομάδες κουκουλοφόρων, κ.λπ. κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις, κ.λπ., να ερευνηθεί εάν έχουν συντελεστεί και κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, κ.λπ.

Πρόσφατα, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί από ομάδες κουκουλοφόρων, ομάδες ατόμων του εθνικιστικού χώρου, κ.λπ. Από την Αστυνομία έγιναν συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφα, φυσίγγια, μαχαίρια, κ.λπ. Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμελήματα.

Σήμερα, ο κ. Πλιώτας έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο πλημμελήματα, αλλά να ελέγξουνκαι να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτό της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, κ.λπ.

Ακόμη, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στους συναδέλφους του σχετικές αναρτήσεις του ηλεκτρονικού Τύπου, όπως και καταγγελίες δύο δικηγόρων και ζητάει την άμεση ενημέρωση επί των δικών τους ενεργειών. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του αναφέρει, μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Στα πλαίσια της από το άρθρο 32 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος Ιωάννας: Γιατί πίεσα τον 40χρονο – Οι καταθέσεις που “έκαψαν” την Έφη (βίντεο)

Αποφυλακίζεται ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας – Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις