Α. Koύγιας: Πήγαν για να σκοτώσουν– Εμπόριο ναρκωτικών και προστασία πίσω από την οπαδική ιδιότητα

Την ύπαρξη εγκληματικού κυκλώματος καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ με την ιδιότητα του συνηγόρου και των άλλων δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης, δήλωσε ότι αναμένει την απολογία του κατηγορούμενου.

«Γνωρίζω ανεπισήμως ότι η αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία, παρότι ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αντικειμενικά στοιχεία που αφορούν τις κάμερες της περιοχής, την αναγνώρισή του, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στοιχεία αναδεικνύονται στα δικαστήρια», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ.

«Πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα. Αν δεν εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση θα είναι ήττα της αστυνομίας. Τα αδικήματα με τα οποία θα κατηγορηθούν είναι ανθρωποκτονία για όλους και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Έτσι αντιλαμβάνονται οι ηγετικές ομάδες, τις μεγάλες ομάδες οπαδών για να τους σέβονται οι 15χρονοι που παρασύρονται και γίνονται χρήστες ναρκωτικών».

Κατήγγειλε μάλιστα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, «υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαν να προσφερθεί ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι. Η κίνησή τους μετά το σφάξιμο του παιδιού και τον τραυματισμό των άλλων δύο, να φύγουν όλοι μαζί αστραπιαία δείχνει το δόλο. Αν δεν υπήρχε δόλος δεν θα έφευγαν. Θα έμεναν εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά. Αυτά αξιοποιούνται στα δικαστήρια. Οι δράστες απειλούνται με ισόβιες καθείρξεις για όλους και με 15χρόνια για κάθε ανθρωποκτονίας για όλους».

«Χρησιμοποιούν τον τίτλο του φανατικού οπαδού για εμπόριο ναρκωτικών και προστασία στα μαγαζιά»

Απαντώντας στο ποιοι ήταν οι λόγοι που όπλισαν το χέρι των δραστών και αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι αιτία βρίσκεται στον κώδικα αξιών που υπάρχει στα γήπεδα.

«Ανάμεσα σε αυτούς που υποδύονται τους φανατικούς οπαδούς, κάποιοι στην ουσία χρησιμοποιούν αυτό τον τίτλο για να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Πολλές φορές ενδύονται και τον μανδύα των σεκιούριτι. Έτσι εγκαθιδρύουν την εξουσία τους. Ακόμη και αν μείνει κάποιος στις φυλακές, με την έξοδό του θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος τους στα γήπεδα. Αυτός επανέρχεται στο γήπεδο και έχει ένα είδος σεβασμού», κατήγγειλε.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το έχω καταγγείλει και στην Λάρισα», επισήμανε ο κ. Κούγιας περιγράφοντας τη δράση των χούλιγκαν στην πόλη, επαναλαμβάνοντας ότι πίσω από τη δράση ορισμένων οπαδών κρύβεται η διακίνηση ναρκωτικών. «Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες», πρόσθεσε.

Και όπως τόνισε οι χούλιγκαν αυτοί, «έτσι διαδίδουν το καθεστώς τρομοκρατίας που τους εξυπηρετεί».

«Υπάρχουν και πρόεδροι που ταυτίζονται με αυτούς».

Αναφορικά με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών και τα όπλα και αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στον σύνδεσμο του δράστη της δολοφονίας, ο κ. Κούγιας επιβεβαίωσε ότι «δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στις γιάφκες και τα ορμητήρια αυτών των συνδέσμων που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Έχουν διώξει τις οικογένειες από τα γήπεδα και μας έχουν καταστήσει υποκείμενα εκβιασμών. Υπάρχουν και πρόεδροι που ταυτίζονται με αυτούς».

Διαβάστε ακόμη 

Δολοφονία Άλκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 23χρονος – Πλησιάζει τους υπόλοιπους δράστες η ΕΛΑΣ

Α. Κούγιας – Δολοφονία Άλκη: Δεν ήταν συμπλοκή, αλλά ψυχρή εκτέλεση από επαγγελματίες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις