Ζακ Κωστόπουλος: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση – Πανελλαδική ημέρα δράσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το δικαστήριο αποσύρθηκε και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του, ενώ εν αναμονή της απόφασης δεκάδες συλλογικότητες του ΛΟΑΤΚΙ και φεμινιστικού κινήματος, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού χώρου, φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και πολλές άλλες κινήσεις έχουν καλέσει σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης σήμερα με κεντρικό σύνθημα «Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε».

«Η Zackie ζει, τσακίστε τους Ναζί, οι ζωές μας έχουν αξία. Ζητάμε δικαιοσύνη», «Μην κλείνετε τα μάτια», «Ζητάμε δικαίωση» γράφουν μερικά από τα πανό που έχουν αναρτήσει έξω από το δικαστήριο οι συγκεντρωμένοι.

Στο πλευρό του πατέρα και του αδερφού του Ζακ Κωστόπουλου, που βρίσκονται στο δικαστήριο βρέθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος θέλοντας να τους δείξει τη συμπαράστασή του.

Στις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί από το συντονιστικό «For Zackie – Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» πορεία από το Μεταξουργείο μέχρι τον τόπο του μαρτυρικού θανάτου του ακτιβιστή στην οδό Γλάδστωνος. Κινητοποιήσεις γίνονται και σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, 8.00 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, Σέρρες, 7.00 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Βέροια, 6.00 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου, Ηράκλειο, 7.00 μ.μ., στο στέκι του Α.Σ.Η. ΤΗΓΑΝΙΤΗ.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις